“А в вересні зацвів…” Ні, не жасмин, але каштан, шовковиця, а ще унікальний медодай верес – природа дивує

Вересень цьогоріч видався по-літньому лагідним і сонячним. От природа й трішки загубилася в просторі. В різних куточках країни зацвітають то одні, то інші рослини.

Кропивницький

Каштани в Кропивницькому

На вулиці Шевченка та біля обласної лікарні в Кропивницькому містяни помітили квіточки на каштанах. Ці деревця виглядають непривабливо, оскільки вже кілька років поспіль хворіють. Багаторічні рослини потерпають від мінуючої молі. Якщо так піде далі, то невдовзі в місті не залишиться каштанових алей, хоча нині їх доволі багато.

Кременчук

Каштани в Кременчуці

Кременчужани теж хваляться квітучими каштановими деревцями на вулиці Троїцькій. На деяких з них листочки теж пожухли й скрутилися, але рослини не збираються здаватися на милість шкідникам і всіляко демонструють снагу до життя.

Новоукраїнський район

Шовковиця на Кіровоградщині

У селі Лікаревому на Кіровоградщині місцеві побачили розквітлу шовковицю, яка раптово випустила квітки наприкінці вересня, надзвичайно подивувавши такою незвичною поведінкою. Довкола дерев справжнє згарище, бо хтось вирішив спалити сухостій. Степ загорівся, пошкодивши не лише поле, але й багаторічні рослини.

Житомирська область

У Поліському природному заповіднику нічого екстраординального не сталося. Тут зацвіла за графіком осіння рослина – верес, який є дуже медодайним. Тож місцевим бджілкам буде над чим попрацювати у вересні – нектару тут хоч греблю гати.

На Житомирщині зацвів верес

Вересове поле виграє ніжно-білими та пурпуро-фіолетовими відтінками. Зазвичай ці корисні квіти зацвітають у серпні, і цей процес триває аж до жовтня. Назва місяця вересень пов’язана з масовим квітуванням саме вересу.

Вересовий мед відрізняється від звичайного рівнем консистенції – це навіть не мед, а скоріше напій. Але людям слід обережно поводитися з цією рослиною, оскільки вона здатна викликати алергійні реакції.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?