Жан Беленюк отримав олімпійську ліцензію 2024: 4 роки тому борець казав, що зав’язав зі спортом

Жан Беленюк став єдиним українським чемпіоном на Олімпійських іграх в Токіо 2020. Тепер народний депутат вирішив рятувати честь країни та взяти участь у паризьких олімпійських іграх 2024.

Задля досягнення мети спортсмен взяв участь у Чемпіонаті світу з греко-римської боротьби, де здобув бронзу, а заразом й олімпійську ліцензію. Ходили чутки, що Беленюк завершив зі змаганнями на килимі. Та повномасштабна війна змусила знову пригадати старі навички, щоб довести, що українці здатні на багато дечого.

Тим паче, що перспективні борці ще недостатньо готові для здобуття перемог. Звісно, й Жану з кожним роком стає все складніше підтримувати фізичну форму на належному рівні. Але він ще здатен на високі результати.

Жан Беленюк здобув олімпійську медаль у Токіо 2020Беленюк вирішив спробувати сили в Чемпіонаті. Якби не взяв медаль, то далі б і не рушив. Але третє місце надала наснаги й віри в майбутні перемоги. Звісно, готуватися до змагань було складно, адже доводилося суміщати спортзал і роботу в стінах Верховної Ради.

Жан вирішив, що це будуть його останні Олімпійські ігри. Ще до 26 липня Жан не вірив, що поїде на престижні змагання. Адже Україна відмовилася брати участь у змаганнях за присутності росіян і білорусів. Та потім заборону зняли, й можна було розпочати підготовку. Виручив раніше надбаний досвід.

Жан Беленюк є чинним народним депутатом

Свого суперника казаха Турсинова у втішній сутичці Жан обіграв з рахунком 7:2. За 15 хвилин довелося битися з узбеком. Українець випередив його на 2 бали.

Допоки Беленюк є єдиним представником України, що має олімпійську ліцензію з греко-римської боротьби. У наших спортсменів ще є шанс проявити себе навесні на континентальному та світовому кваліфікаційному турнірах.

Нові статті

Схожі статті

В Україні з’явиться доступне житло в оренду для українців: хто зможе стати учасником соціальної програми

В України хочуть запровадити новий різновид оренди житла – так званої соціальної. Що це за оренда і хто зможе прийняти участь в програмі? "Один Факт" розповість про нову ініціативу детальніше.

“Головне кохання мого життя”: 48-річна Наталія Могилевська пригадала перший шлюб, в якому пробула рік

Наталія Могилевська доволі багато з ким крутила романи, але також у неї було два офіційних шлюби та першим її чоловіком був Дмитро Чалий - як він виглядає та що про нього відомо?

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: вдача буде з вами – головне триматися за свою мету

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки радять вірити в свою мрію, адже так вона обов'язково здійсниться. Астрологічний прогноз.

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?