Осінні канікули скасовуються: в окремих областях вирішили продовжити навчання, збільшивши зимові

Суворого поділу шкільного процесу на навчання та канікули в Україні нині не існує. Переважно дати відпочинку призначаються з 23 по 29 жовтня. Але в деяких місцинах осінніх канікул не буде.

Українським школам рекомендували провести осінні канікули 24-29 жовтня. В деяких районах було вирішено відправити дітей на короткий відпочинок між чвертями з 30 жовтня. Та знайшлися й такі, що вирішили скасувати осінні канікули взагалі.

У трьох областях вирішено не давати дітям осінніх канікул, натомість подовжити зимові ледь не на цілий місяць. Це стосується учнів Львівської, Івано-Франківської та Київської областей. Тут вирішено зробити перерву в навчальному процесі, починаючи з 25 грудня й завершити 19 січня, а подекуди взагалі канікули триватимуть до 26 січня.

У трьох областях скасували осінні канікули

Загроза руйнування енергосистем дуже висока, що може призвести до блекаутів. Тому краще підстрахуватися й використати осінній час для навчання, а зимовий виділити на відпочинок.

У регіонах, де осінні канікули таки відбудуться на тиждень, зимові відбуватимуться з 23 грудня по 7 січня або з 30 грудня по 14 січня. Весняні поки заплановані на 25-31 березня наступного року.

Терміни осінніх канікул в Україні

Школам дозволено самостійно визначати навчальний графік. На Харківщині осінні канікули переважно розпочнуться 23 жовтня. Але деякі громади перенесли початок відпочину на 30 жовтня. Це стосується Ізюмської, Куп’янської, Лозівської та деяких інших громад.

На Хмельниччині у зв’язку зі змішаним форматом навчання було прийнято рішення частину дітей відправити на осінні канікули з 23 жовтня, а решта в цей час навчатиметься. З 30 жовтня, коли учні повернуться до навчання, відпочиватиме інша половина школяриків.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.