Осінні канікули скасовуються: в окремих областях вирішили продовжити навчання, збільшивши зимові

Суворого поділу шкільного процесу на навчання та канікули в Україні нині не існує. Переважно дати відпочинку призначаються з 23 по 29 жовтня. Але в деяких місцинах осінніх канікул не буде.

Українським школам рекомендували провести осінні канікули 24-29 жовтня. В деяких районах було вирішено відправити дітей на короткий відпочинок між чвертями з 30 жовтня. Та знайшлися й такі, що вирішили скасувати осінні канікули взагалі.

У трьох областях вирішено не давати дітям осінніх канікул, натомість подовжити зимові ледь не на цілий місяць. Це стосується учнів Львівської, Івано-Франківської та Київської областей. Тут вирішено зробити перерву в навчальному процесі, починаючи з 25 грудня й завершити 19 січня, а подекуди взагалі канікули триватимуть до 26 січня.

У трьох областях скасували осінні канікули

Загроза руйнування енергосистем дуже висока, що може призвести до блекаутів. Тому краще підстрахуватися й використати осінній час для навчання, а зимовий виділити на відпочинок.

У регіонах, де осінні канікули таки відбудуться на тиждень, зимові відбуватимуться з 23 грудня по 7 січня або з 30 грудня по 14 січня. Весняні поки заплановані на 25-31 березня наступного року.

Терміни осінніх канікул в Україні

Школам дозволено самостійно визначати навчальний графік. На Харківщині осінні канікули переважно розпочнуться 23 жовтня. Але деякі громади перенесли початок відпочину на 30 жовтня. Це стосується Ізюмської, Куп’янської, Лозівської та деяких інших громад.

На Хмельниччині у зв’язку зі змішаним форматом навчання було прийнято рішення частину дітей відправити на осінні канікули з 23 жовтня, а решта в цей час навчатиметься. З 30 жовтня, коли учні повернуться до навчання, відпочиватиме інша половина школяриків.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?