Яйця по 17 гривень – вигадка чи найближча перспектива: на скільки можуть здорожчати продукти для сніданку

Зазвичай ціни на яйця коливаються в межах сезону. В холодну пору року вони набагато дорожчі, аніж навесні та влітку. Здається, цьогоріч розцінки на цей поживний продукт поб'ють усі рекорди.

Спеціалісти попереджають, що невдовзі практично вся група продовольчих товарів зазнає здорожчання. Яйця у цьому списку займають почесне, далеко не останнє місце. Тож до Нового року можемо досягти антирекорду.

Очікується, що стануть дорожчими овочі та фрукти. Причому цінники збільшуватимуться на 5-10% кожного місяця. Не обійдеться без підвищення розцінок на молокопродукти. Тут зростання цін очікується на 3-5%.

Ціни на яйця можуть злетіти до захмарних висот

Та найбільш загрозливою аналітики вважають ситуацію з яйцями. Обсяг виробництва продукції восени зазвичай значно скорочується. Приватні домоволодіння значно знижують пропозицію. Отже, виникне дефіцит, пік якого припаде на Новий рік.

Щойно невеликі господарства припиняють постачати яєчну продукцію, ціни починають різко зростати. Тож не виключено, що для новорічного столу купуватимемо продукцію по 75 гривень за десяток.

Борщовий набір у жовтні знизився у ціні

Однак є й позитивні новини. Порівняно з осінню 2022 гречка коштує удвічі дешевше. Це пов’язано зі збором урожаю вдвічі більшим ніж торік. Натомість кава і цукор теж мають трішки додати в ціні.

У жовтні, порівняно з літом, стало дешевше варити борщ. М’ясна перша страва знизилася в ціні на 3%, а пісна – аж на 48%. Отже, зварити 4-літрову каструлю борщу з м’ясом обійдеться в цьому місяці 165,90 грн, а якщо варити на овочевому бульйоні – близько 49 грн. Таких показників вдалося досягнути завдяки суттєвому зниженню цін на капусту, цибулю й моркву. Також стали трішки дешевшими картопля, буряк та соняшникова олія.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?