Яйця по 17 гривень – вигадка чи найближча перспектива: на скільки можуть здорожчати продукти для сніданку

Зазвичай ціни на яйця коливаються в межах сезону. В холодну пору року вони набагато дорожчі, аніж навесні та влітку. Здається, цьогоріч розцінки на цей поживний продукт поб'ють усі рекорди.

Спеціалісти попереджають, що невдовзі практично вся група продовольчих товарів зазнає здорожчання. Яйця у цьому списку займають почесне, далеко не останнє місце. Тож до Нового року можемо досягти антирекорду.

Очікується, що стануть дорожчими овочі та фрукти. Причому цінники збільшуватимуться на 5-10% кожного місяця. Не обійдеться без підвищення розцінок на молокопродукти. Тут зростання цін очікується на 3-5%.

Ціни на яйця можуть злетіти до захмарних висот

Та найбільш загрозливою аналітики вважають ситуацію з яйцями. Обсяг виробництва продукції восени зазвичай значно скорочується. Приватні домоволодіння значно знижують пропозицію. Отже, виникне дефіцит, пік якого припаде на Новий рік.

Щойно невеликі господарства припиняють постачати яєчну продукцію, ціни починають різко зростати. Тож не виключено, що для новорічного столу купуватимемо продукцію по 75 гривень за десяток.

Борщовий набір у жовтні знизився у ціні

Однак є й позитивні новини. Порівняно з осінню 2022 гречка коштує удвічі дешевше. Це пов’язано зі збором урожаю вдвічі більшим ніж торік. Натомість кава і цукор теж мають трішки додати в ціні.

У жовтні, порівняно з літом, стало дешевше варити борщ. М’ясна перша страва знизилася в ціні на 3%, а пісна – аж на 48%. Отже, зварити 4-літрову каструлю борщу з м’ясом обійдеться в цьому місяці 165,90 грн, а якщо варити на овочевому бульйоні – близько 49 грн. Таких показників вдалося досягнути завдяки суттєвому зниженню цін на капусту, цибулю й моркву. Також стали трішки дешевшими картопля, буряк та соняшникова олія.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.