Кропивничани наввипередки селфляться з лебедями: зграя птахів поселилася на Інгулі, ще й по мосту розгулюють

Кропивничани були надзвичайно здивовані, коли практично в центрі міста на набережній Інгулу поселилися лебеді. Такого не можуть пригадати навіть старожили.

Містяни масово потягнулися до річки, щоб помилуватися гарними граціозними птахами. Почуваються лебеді неначе в себе вдома. Один навіть по-хазяйськи розгулював по мосту через Інгул, застопоривши рух транспорту.

Фейсбук-сторінки кропивничан зарясніли світлинами представників лебединого сімейства. Натомість місцевий орнітолог Станіслав Гужявічус б’є на сполох. Чоловік прийшов до річки й побачив нерухоме лебедине тіло.

Зграя лебедів поселилася на Інгулі в центрі Кропивницького

Спочатку подумав, що люди нагодували представника фауни хлібом, і він помер через дисбактеріоз, бо таке харчування для птахів категорично заборонено. Та коли виловив тушку з воду, переконався, що в бідолахи переламані лапки й крило, а ще перерізана шия. Станіслав втямив, що зарізали лебедя десь на Ковалівці, а прибило його до Козачого острова течією.

Зграя лебедів поселилася на Інгулі в центрі Кропивницького

Орнітолог сповістив про НП поліцію. Допоки перебував в очікуванні слідчо-оперативної групи, побачив патрульних, які сповістили, що зафіксовано вже два випадки нападу на жінок чоловіком із ножем. Можливо, саме цей неадекватний маніяк розправився з безпорадним птахом.

Зграя лебедів поселилася на Інгулі в центрі Кропивницького

За кілька днів знайшли ще одну вбиту пташку. А рятувальники передали Гужявічусу пораненого молодого лебедя, пояснивши, що той, злітаючи, поранився об електричні дроти.

Якщо справи підуть так і далі, поголів’я лебедів значно зменшиться. А птахи ж поселилися тут у відносно тихому тиловому місці, напевно, рятуючись із прифронтових територій.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?