В Ужгороді на обійсті пенсіонерки виросли 2-метрові чорнобривці: це безсумнівний український рекорд

Навесні пенсіонерка Тетяна Газа висадила насіння чорнобривців. Дбайливо поливала квіточки і навіть не удобрювала, а восени квіти витягнулися до рекордної висоти.

Найвищі чорнобривці

Мешканка Ужгорода сама шокована кущем чорнобривців, що виріс на її обійсті. Квіточки витягнулися до 2 м 14 см. Замір зробили представники Національного реєстру рекордів України. Тож тепер військова пенсіонерка отримає сертифікат на рекорд, що підтвердить найвищий ріст цих квітів в Україні.

Найвищі чорнобривці

Жінка запевняє, що не вносила під кущик жодних добрив. Тільки зрідка поливала водою зі свердловини. Грунт, на якому виросли велетні, благодатним не назвеш. Він доволі твердий. Тож залишається загадкою, чому рослини настільки припустили в рості, забувши про видові особливості й уявивши себе ліанами.

Найбільший вінок

В Україні зафіксовано й інші рекорди, пов’язані з цими чудовими квітами. Так, у Золотоноші на Черкащині вирішили провести фестиваль національної квітки. Цілих 3 дні поспіль 12 майстринь працювали над плетінням.

Найбільший вінок із чорнобривців

У підсумку вийшов найбільший в Україні вінок з чорнобривців, який сягнув 3 м в діаметрі. Фестиваль чорнобривців золотоношці проводять уже вчетверте. Цьогоріч він набув Всеукраїнського статусу.

Гігантський живий прапор

Кияни теж проявили любов до чорнобривців, розбавивши їх петуніями. На території музею в Пирогові ще 2016 року виділили 15 тис. кв.м землі, засадивши наполовину жовтими, наполовину фіолетовими квіточками.

Гігантський живий прапор із чорнобривців та петуній

Отак і вийшов велетенський прапор України, який презентували 23 серпня у День національного прапора. Квітковий жовто-блакитний стяг було видно навіть із висоти пташиного польоту.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?