У Києві продається малюсінька квартирка за смішні гроші: решта нерухомості тримається на високому рівні

Всі ми знаємо про захмарні ціни на нерухомість у столиці. Між тим у Києві можна придбати житло всього за 17 тисяч доларів. Це найменша квартира, яка виставлена на продаж на сайті оголошень.

Малюсінька квартирка міститься на цокольному поверсі будинку по вулиці Шевченка. Житло складає всього 13 кв.м, шість з яких займає кухня. Всього за $17,1 тис. майбутній власник отримає умебльовану житлову площу в житловому комплексі з закритою територією й охороною.

Найменша квартира в Києві

Будинок зведено у 2014 році. У квартирі з одним вікном встановлено індивідуальне електричне опалення з підігрівом підлоги. Є нова сантехніка, лічильники. При цьому прописатися можливості немає.

Київ не найдорожчий

Звісно, така мініквартира – це швидше виняток, аніж правило. Зазвичай, купуючи квартиру в столиці, доведеться викласти 47,8 тис. грн/кв.м. До речі, ціни у Львові ще вищі: 48,1 тис. грн/кв.м.

Ціни на нерухомість на Західній Україні різко підскочили у 2022 році ледь не в півтора раза. Нині ажіотаж на купівлю нерухомості значно знизився, натомість розцінки залишилися без змін.

Найменша квартира в Києві

Відтоді так і тримаються на цьому високому рівні й не поспішають знижуватися. Зокрема, в Ужгороді за 1 квадрат житла попросять 42 тис. грн. Та східна частина країни теж не сильно відстає. Не пасе задніх Дніпровщина. За 1 кв.м житла в обласному центрі просять 41,6 тис. грн.

Рієлтори не бачать перспективи зниження цін на нерухомість у великих містах через великий приплив внутрішньо переміщених осіб. Допоки вони залишаються хабами, що приймають людей, відкатів ані на первинці, ані на вторинці очікувати не слід.

Сподіватися на це можна лише у випадку повернення людей на свої попередні місця проживання. Та й у цьому разі різкого падіння не буде. Хіба що зовсім незначне зниження.

Нові статті

Схожі статті

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.