Де відпочити в Карпатах, але не за всі гроші світу: гори, памʼятки старовини на модному курорті Східниці

Селище Східниця знаходиться у Прикарпатті. Це новий оздоровчий курорт для людей, які цінують затишок і спокій на відпочинку. А ще стало відомо, що там цілющі мінеральні води

У XIX столітті на території селища віднайшли нафту та озокерит. Щойно 1872 року проклали залізницю до міста Борислав, почався видобуток цих цінних земних надр. І незабаром вони зайняли провідне місце в цій сфері.

Мінеральну воду – Нафтусю на курорті віднайшли в середині 20 століття і своїми цілющими властивостями вона прославилася навіть в інших країнах. Курорт Східниця має 38 джерел та більше десятка свердловин.

Погляд з висоти пташиного польоту на готель "Респект Карпати"
Погляд з висоти пташиного польоту на курорт Східниця

Коли з’ясувалося, що вода допомагає вивести з організму шкідливі радіонукліди, то в селище стали приїжджати чорнобильці, щоб поправити здоров’я. Поступово розповсюдилася слава про цю мальовничу місцевість, про чудову рибалку на річці для бажаючих рибалити, про корисні пішохідні маршрути, а також відмінне СПА в готелі “Респект Карпати”. Розміститися на відпочинок дуже легко, пропозицій багато на різні смаки і бюджет.

У безпосередній близькості від мальовничого курорту Східниця, простягається одне з найбільш вражаючих місць – Національний парк “Сколівські Бескиди”.

Весело дзюрчить водоспад Сопіт
Весело дзюрчить водоспад Сопіт

Поруч заповідник “Тустань”, де древні ліси та можна побачити водоспад Сопіт, коло якого можна зупинитися, перепочити та добре пообідати. Побачити вершину гори Парашка, висотою 1270 метрів.

Ваша подорож також приведе вас у безпосередню близькість від міст: Борислав, Трускавець та Дрогобич, який славиться своїми архітектурними шедеврами, вони включені до спадщини ЮНЕСКО.

З оглядової вежі ви побачити мальовничі краєвиди
З оглядової вежі ви побачите мальовничі краєвиди

А у 2022 році звели оглядову вежу висотою 15 метрів на вершині гори Цюхів Верх.

Недалеко біля села Урич знаходиться заповідник Тустань. Там можна побачити останки фортеці та штучних печер. Це місце унікальне, такого немає більше ніде в світі.

Місцева влада вирішила збільшити кількість туристів і збудувала – парк мультимедійних голограм “Дерев’яні церкви Дрогобиччини”.

Єдиний недолік – це як туди добиратися. Знаходиться Східниця у 20 км від Трускавця і доїхати громадським транспортом дуже складно. Найкращий варіант – вирушити у подорож своїм автомобілем. Тоді ви зможете відвідати всі місцеві пам’ятки. Але якщо для вас це не варіант – не біда, є багато піших та платних екскурсій.

Ось такий на вас чекає легендарний відпочинок у Карпатах. І підлікуєтеся і дізнаєтеся багато нового.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?