Один факт про їжаків, який робить їх схожими на ведмедя. Що треба знати, аби не заважати їжачкові спати?

Їжаки — відомі багатьом тваринки класу ссавці. Маленьке та колюче звірятко, здавалось би, нічого спільного не має з ведмедями. Але є нюанс. Про нього читайте в публікації

Їжак — колюча тваринка з роду ссавців. Їх відносять до вимираючого виду і саме тому люди повинні піклуватись та дбати про це маленьке звірятко з гострим норовом.

Чим їжаки схожі на ведмедів?
Чим їжаки схожі на ведмедів

Незважаючи на свій маленький розмір, їжаки здатні дуже гарно захищати самих себе. Якщо вони відчувають небезпеку поряд — відразу перетворюються на суцільний шар, що складається з гострих та численних голок. Але є й така небезпека, від якої навіть голки не врятують. І це — холод.

Чи знаєте ви, що їжаки мають таку ж саму звичку, як і ведмеді? Ні, вони не їдять мед з вуликів і не лазять до малинових кущів, щоб поласувати стиглими та солоденькими ягідками. Але пізньої осені, коли на вулиці вже встановлюється холодна погода — колючі їжаки риють собі великі ями і… лягають спати. Так само, як і ведмедики.

Іжаки та ведмеді мають дещо спільне
Іжаки та ведмеді мають дещо спільне

Гострі голки, які їжачкам подарувала природа, ніяк не врятують цих тендітних тваринок від зимових морозів. Тому, щоб залишатись у безпеці, звірятка виривають собі глибоченьку яму, в якій дуже тепло відпочивати. Вклавшись у імпровізоване ліжечко, їжачок може пролежати там 5, а подекуди і всі 6 місяців — з пізньої осені і до самої весни.

Під час зимової сплячки сердечний ритм їжаків та загальна робота всього їх організму уповільнюються заради збереження енергії. Інколи їжаки не встигають збудувати собі укриття на зиму та засинають у несподіваних місцях. Наприклад, ви можете побачити колючого гостя в своєму дворі, посеред парку, на узбіччі доріг або ж тротуарі. Небезпека тут в тому, що під час сплячки їжак виглядає наче неживий. Тому тут варто бути обережними і не ховати тваринку відразу. Переконайтесь в тому, що їжачок насправді неживий — а не просто вморивсь та ліг відпочити до весни.

Гострі голки від холоду не рятують, тому їжачки беруть приклад з ведмедів
Гострі голки від холоду не рятують, тому їжачки беруть приклад з ведмедів

Якщо ви знайшли сплячого їжачка в себе на подвір’ї або ж на вулиці — зробіть для нього імпровізовану спальню в картонній коробці або ж десь у безпечному та тихому містечку — щоб він зміг там провести складні зимові місяці.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.