В Україні заборонили салюти, феєрверки і петарди: тепер Новий рік буде тихим. А що за порушення?

Закон про застосування салютів, петард та феєрверків відсьогодні врешті набрав чинності. Тепер за використання гучних та яскравих прикрас свята винуватців каратимуть.

Народні обранці прийняли закон, згідно з яким не дозволяється продавати, передавати та використовувати різноманітну піротехніку за незначним виключенням. Звісно, подібна заборона не поширюється на представників нашої армії, поліції та аварійно-рятувальних служб.

В Україні заборонили салюти, феєрверки і петарди

Народна обраниця Євгенія Кравчук поточнила, що не забороняється користуватися виробами класу F1. Вони не зчиняють сильний шум та є доволі безпечними під час використання.

Тепер масові свята втратять частину своєї привабливості, адже не зможуть завершитися грандіозним салютом, якщо він належить до класів F2, F3, F4. Їх не можна ані продавати, ані використовувати.

В Україні заборонили салюти, феєрверки і петарди

До речі, неповнолітні особи віком до 16 років не мають права користуватися навіть феєрверками класу F1. Всі, хто не виконуватимуть вимоги чинного закону, нестимуть відповідальність. Штрафом можуть покарати:

  • продавців піротехніки – 17-34 тис.грн;
  • громадян, що не дотримуються тиші, – 85-225 грн;
  • посадових осіб, що порушили норму закону, – 255-510 грн;
  • виготовлювачів піротехнічних засобів – 272-1700 грн;
  • за хуліганські дії з використанням піротехніки – 17-34 тис. грн.

За відповідний законопроєкт у квітні проголосували 290 народних депутатів. У серпні вже 250 нардепів прийняли Закон в цілому. З 6 листопада він набув чинності. Обранці вирішили, що під час війни, коли люди й так потерпають від постійних обстрілів, чути ще й додатково звуки петард та феєрверків й лякатися через них не повинні. Тож тепер новорічної ночі не будемо підскакувати від сторонніх звуків салютів та феєрверків.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?