Код нації: 7 + одне старовинне жіноче ім’я українського похождення, що вражають своєю милозвучністю

Сьогодні в Україні з'явилась цікава тенденція: батьки все частіше обирають для своїх новонароджених дівчаток давні українські імена. В нашій добірці представлені самі милозвучні з них. Знайомтесь

На тлі доленосних подій, які останніми роками відбуваються в Україні, спостерігається підвищення інтересу до національних традицій. Зокрема, все частіше молоді батьки називають свої новонароджених малят українськими іменами, які на певний час були забуті.
Знаходячись в очікуванні народження дівчинки, багато сучасних батьків обирають для неї стародавнє українське ім’я. Наступна добірка включає до себе старовинні і дуже милозвучні імена для дівчаток. Знайомтесь.

Оріяна

Стародавні імена для українських дівчат: Оріяна
Стародавні імена для українських дівчат: Оріяна

Ім’я з латинським корінням, що перекладається як “світанок”.

Зореслава

Стародавні українські дівочі імена: Зореслава
Стародавні українські дівочі імена: Зореслава

Дівоче старослов’янське ім’я, що дослівно переводиться як “озорена славою”. Воно походить від чоловічого імені Зореслав і надає дівчинці таких рис характеру, як рішучість, сміливість, вміння настояти на своєму.

Зореслава — завжди енергійна, відкрита та чуттєва пані, яка всього досягає своєю власною працею. В дорослому житті жінки з таким ім’ям — успішні та реалізовані. В Зореслави завжди багато прихильників серед чоловіків, але ця красуня не любить вказівок і точно не буде діяти по чиїмось порадам.

Квітка

Гарні імена для українських дівчат: Квітка
Гарні імена для українських дівчат: Квітка

Ім’я “Квітка” символізує жіночу красу та розквіт. Воно асоціюється з тендітними рослинами, що радують людей своєю зовнішністю та чарівним ароматом.

Богдана

Стародавні українські імена для дівчат: Богдана
Стародавні українські імена для дівчат: Богдана

Це дівоче ім’я досить поширене не лише в Україні, але й в інших слов’янських країнах. Їм називають дівчаток в Хорватії, Болгарії, Сербії, Македонії.

Ім’я походить від чоловічого “Богдан” та дослівно означає “Богом дана”. Зазвичай батьки так називають дівчинку, на яку довго чекали. Дитина з таким ім’ям — дуже чуйна, ніжна, добра та лагідна. В Богдани завжди багато друзів, ця дівчина талановита, але надає перевагу родинному затишку та цінностям.

Богдани зазвичай не проявляють цікавості до кар’єрних зростань. Для цих дівчаток важливіше — створити міцну та люблячу родину.

Сіяна

Забуті українські імена для дівчат: Сіяна
Забуті українські імена для дівчат: Сіяна

Ім’я Сіяна має українське коріння і походить від слова “сяйво”. Дослівно його можна перекласти як “та, що сяє, освітлює”. Ці дівчата дуже жертовні та чуйні. Вони легко відмовляються від особистого щастя заради іншої людини, можуть без вагань віддати комусь улюблену іграшку.

Нерідко дівчата з таким ім’ям мають завищені ідеали до шлюбу та любові, тому довгий час залишаються самотніми. І дарма, бо найбільш повноцінний розвиток для Сіяни – саме в побудові міцної родини.

Калина

Стародавні українські імена для дівчат: Калина
Стародавні українські імена для дівчат: Калина

Прекрасне дівоче ім’я Калина асоціюється з червоними осінніми ягодами, що є символом України і батьківської оселі. Це — скорочений варіант імені Калиникия та жіночий варіант чоловічого імені Каленик, що було поширене в церковнослов’янській мові. До нас ім’я Калина попало з грецької мови — після встановлення християнства на Київській Русі. Дослівно перекладається як “добрий переможець”.

Дівчина з ім’ям Калина — честолюбна та імпульсивна. Людина настрою, яка під впливом емоцій може наговорити зайвого, а потім буде про це жалкувати. В той же час Калина — це добра і щира дівчина, яка здатна пожертвувати власними інтересами заради допомоги близьким.

Калина схильна до боротьби з несправедливістю навіть якщо вона торкається не її особисто, а друзів, знайомих або ж зовсім чужих їй людей. Незалежна людина, яка не любить жити за будь-якими правилами, окрім своїх. Іноді буває щирою та довірливою. Не злопам’ятна.

Вірляна

Забуті українські імена для дівчат: Вірляна
Забуті українські імена для дівчат: Вірляна

Вірляна – популярне слов’янське ім’я, походить від слова “орел”. Скорочено цих дівчаток ще називають Ляна або ж Вірлянка.

Меланія

Стародавні українські імена: Меланія
Стародавні українські імена: Меланія

Ім’я Меланія потрапило до України із Давньої Греції. Дослівно воно перекладається як “чорна”, “темна”. Скорочені форми: Меллі, Лана, Меланочка, Малаша, Малашка, Мелашка.
Дівчина з таким ім’ям має велику силу волі та серйозне ставлення до життя. В Меланії — сильний характер, вона цілеспрямована і відважна. Жінка, яку нарекли таким ім’ям, не любить інтриг та пліток. Свої справжні емоції вона, зазвичай, ховає і тому зовні може виглядати як холодна та горда жінка.

Характер у Меланій – мінливий та імпульсивний. Її настрій часто змінюється, і з тихої особи дівчина може в одну мить перетворитись на борця за справедливість. Меланія завжди цінує комфорт, обирає для себе скромний та вишуканий одяг, добре розбирається в людях.

Дівчина з таким ім’ям полюбляє читати книжки, відвідувати музичні концерти, влаштовувати гостинні прийоми в своєму будинку. Часто Меланії сняться віщі сни. А ще ця дівчина любить тварин і часто заводить собі кішок або собачок.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.