1 цікавий факт про Київ у листопаді – які дикі тваринки тягнуться до людей в столиці. Де годувати білок?

Листопад - чудовий місяць осені, оспіваний багатьма поетами та письменниками. Пощастило, якщо цей листопал аномально теплий, як у 2023 році - можна влаштувати позачергову прогулянку містом.

Шурхіт осіннього листя під ногами, небо таке сіре від дощових хмар, ось-ось розпочнеться злива, так кого із українців злякає дощ. Чи то здається, чи так є насправді, але оптимізм українців дійсно вражає. Відкриваємо яскраві парасольки, відправляємось на прогулянку осіннім Києвом.

Що подивитися? Де погуляти в українській столиці в листопаді? Одинадцять фактів про мальовничій Київ – читай на сторінках нашого видання, яке працює для вас.

Білки - дуже грайливі тварини
Білки – дуже грайливі тварини

Де годувати білок у Києві

Білка – це не просто символ багатьох українських міст, це дика тваринка, яка живе поруч із людьми, тому стала умовно ручною. Це зовсім не означає, що паркову або лісну білку потрібно чіпати руками, але милуватися білками та годувати – улюблена приємність місцевих. Зустріти білок можна в таких місцях: ботанічний сад ім. Фоміна, ботанічний сад ім. Гришка – так, в столиці два ботанічних садах, кияни іх умовно ділять на старий та новий. Ще багато білок на Володимирській гірці, парку Партизанської Слави, Маріїнському парк, Голосіївському парку, парку КПІ, Перемоги, ВДНГ – останні локації безкоштовні. Гуляйте, годуйте?

В Україні дуже багато білок
В Україні дуже багато білок

Що їдять білки

Часто у киян та гостей столиці виникає логічне питання, який смаколик краще всього давати білкам?

Те, що вони їдять в природі, сирі горіхи, але ті, які зростають на українській землі, бо біологи стверджують, що шлунки лісних красунь звикли саме для місцевих продуктів.

Горіхи України - головна їжа для білок
Горіхи України – головна їжа для білок
Білки радують око киян
Білки радують око киян

Цікавий факт про білок

Ці тваринки грають важливу роль у природі. Є один цікавий план про те, що їх погана пам’ять виконує надважливу роль. Білки ховають горіхи в землю (не в дупла), а потім забувають, куди сховали. Деякі хованки тваринка знаходить – це і є зимові запаси, а деякі так і залишаються під землею, з часом проростають. Виходить, що білка ховала горіх, а посадила дерево.

Чому не потрібно торкатися білок

Деякі люди годують білок з руки, але лікарі не радять це робити. Ця тваринка не є злою від природи, але бувають випадки, коли білка злякалася, та вкусила годувальника. Не будемо лякати інтернетними “лякалками”: якщо укусила білка – відразу зверніться до лікаря.

Яких диких тварин можна часто зустріти в лісах та парках біля Києва

Лиси, зайці, олені та косулі – їх часто можна побачити біля української столиці. І, звісно, кабани. Хоча деякі кабанчики мігрували ближче до кордонів України, біля Києва їх теж багато, тому не радимо гуляти по лісам вільно.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.