Підліток із Куликівки 5 років виготовляє шоколадні букети: розпочав улюблену справу ще в 10-річному віці

15-річний Антон Сало вже 5 років поспіль займається виготовленням виробів із шоколаду. З-під рук підлітка виходять справжні шедеври – нарядні плитки та цілі букети.

Антон Сало мешкає в Куликівці на Чернігівщині. Коли підлітку було всього 10 років, йому на очі потрапило відео, де хтось виготовляв солодощі з шоколаду. Школярик так захопився, що й собі опанував солодке кулінарне мистецтво. Все робить вдома.

Мешканець Чернігівщини створює шоколадні шедеври

Антон може створити будь-які солодощі. Рецепти ні в кого не запозичає. Придумує їх самотужки. Є тут подарункові шоколадні плитки з прикрасами, є герб України, а ще чималі букети з троянд, зроблених із чорного та білого шоколаду.

Звісно, дивиться на роботи майстрів-кондитерів в Інтернеті, але потім придумує щось своє і навіть цілими наборами виготовляє. Юнаку весь час хочеться придумувати нове. Особливо подобається декорувати вироби.

Мешканець Чернігівщини створює шоколадні шедеври

Тож колекція робіт куликівчанина постійно обновляється. Люди дивуються новинкам, яких до цього ще не бачили. Це приносить юному майстру вдоволення від свого хобі. Для роботи використовує різноманітні форми, то й виходять чудернацькі квіти та інша краса.

Найскладніше робити квіти. Щоб вони вийшли красивими, треба стежити за формою й не допускати залишків повітря в середині. Упакуванню майстер-кулінар теж приділяє чимало уваги. Хоче, щоб усе виглядало ідеально.

На виготовлення шоколадного шедевра йде не більше 10 хвилин. Ще декілька годин треба почекати, аби вироби повністю застигли, набувши потрібної форми. Готову продукцію радо купують односельці. Та є в Антона й замовники з-за кордону, наприклад, з Туреччини чи з ОАЕ. Підліток обов’язково відраховує 10% від продажу, щоб підтримати ЗСУ, адже воліє пришвидшити нашу перемогу.

Нові статті

Схожі статті

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.