Підліток із Куликівки 5 років виготовляє шоколадні букети: розпочав улюблену справу ще в 10-річному віці

15-річний Антон Сало вже 5 років поспіль займається виготовленням виробів із шоколаду. З-під рук підлітка виходять справжні шедеври – нарядні плитки та цілі букети.

Антон Сало мешкає в Куликівці на Чернігівщині. Коли підлітку було всього 10 років, йому на очі потрапило відео, де хтось виготовляв солодощі з шоколаду. Школярик так захопився, що й собі опанував солодке кулінарне мистецтво. Все робить вдома.

Мешканець Чернігівщини створює шоколадні шедеври

Антон може створити будь-які солодощі. Рецепти ні в кого не запозичає. Придумує їх самотужки. Є тут подарункові шоколадні плитки з прикрасами, є герб України, а ще чималі букети з троянд, зроблених із чорного та білого шоколаду.

Звісно, дивиться на роботи майстрів-кондитерів в Інтернеті, але потім придумує щось своє і навіть цілими наборами виготовляє. Юнаку весь час хочеться придумувати нове. Особливо подобається декорувати вироби.

Мешканець Чернігівщини створює шоколадні шедеври

Тож колекція робіт куликівчанина постійно обновляється. Люди дивуються новинкам, яких до цього ще не бачили. Це приносить юному майстру вдоволення від свого хобі. Для роботи використовує різноманітні форми, то й виходять чудернацькі квіти та інша краса.

Найскладніше робити квіти. Щоб вони вийшли красивими, треба стежити за формою й не допускати залишків повітря в середині. Упакуванню майстер-кулінар теж приділяє чимало уваги. Хоче, щоб усе виглядало ідеально.

На виготовлення шоколадного шедевра йде не більше 10 хвилин. Ще декілька годин треба почекати, аби вироби повністю застигли, набувши потрібної форми. Готову продукцію радо купують односельці. Та є в Антона й замовники з-за кордону, наприклад, з Туреччини чи з ОАЕ. Підліток обов’язково відраховує 10% від продажу, щоб підтримати ЗСУ, адже воліє пришвидшити нашу перемогу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?