ТОП-5 + один український фонтан, які вражають своєю формою: “Перлина кохання”, “Рошен” та інші

Фонтан – одна з самих дивовижних та романтичних споруд. В Україні сконструйовано чимало фонтанів різних форм. Є серед них і ті, що дивують своєю архітектурою та формою. Їх огляд – до уваги читачів.

“Перлина Кохання”, місто Умань

Влітку в Умані з’явився новий світломузичний фонтан — найбільший в центральній частині України. Розташувався він поряд з Осташівським ставком і займає трійку лідерів серед всіх українських фонтанів.

Анімації в цій споруді виконані переважно в темі кохання. Назву для Уманського фонтану обирали в Інтернеті та зупинились на варіанті “Перлина Кохання”. В складі фонтану налічується декілька додаткових струменів та один головний, що в висоту сягає аж 19 метрів. Висота маленьких струменів: 1.9 м. Площа водного дзеркала в цьому фонтані складає 200 м2, а площа головної чаші фонтану — 450 м2. Працює “Перлина Кохання” лише до кінця жовтня.

“Рошен”, Вінниця

Вінницький фонтан “Рошен” — популярна в місті світломузична споруда, яка була відкрита ще в 2011 році. Свою назву цей яскравий фонтан отримав на честь фабрики кондитерських виробів, яка розташована неподалік.

Загальна довжина фонтану — 97 метрів. Центральний струмінь сягає в довжину 63 метри. На зимовий період конструкція фонтану погружають на дно ріки.

Фонтан “Рошен” визнаний одним з видовищних на всьому європейському континенті.  Подивитись на нього можна від початку квітня і до останніх днів жовтня.

Русанівські фонтани Києва

Фонтани на Русанівці в Києві були створені ще в 70-х роках минулого століття. В той час вони навіть світилися, а висота головних струменів сягала 30 метрів.

З 2013 по 2016 роки фонтани на Русанівці перебували на реконструкції і не працювали.

Навесні 2016 року запустили оновлені фонтани першої черги на Русанівському каналі. Висота струменів залишилась такою ж — 30 метрів. Також конструктори додали до споруди музичний і світловий супровід.

Фонтани на Русанівці працюють лише по вихідних та у святкові дні.

Світломузичний фонтан міста Одеси

Цей світломузичний фонтан на набережній курортного району Аркадія. В Одесі це – перша співаюча водна споруда. Помилуватись світломузичним видовищем можна щовечора. З водного дзеркала величезного басейну злітають догори декілька десятків різнокольорових струменів води. Кожна з них має доволі незвичну форму. Поблизу від фонтану розташована затишна алея курорту Аркадії, по які можна прогулятися та насолодитись приємними ароматами моря.

“Дзеркальний струмінь”, Харків

Фонтан Дзеркальний струмінь у Харкові
Фонтан Дзеркальний струмінь у Харкові

Фонтан “Дзеркальний струмінь” — є одною з видатних архітектурних споруд міста Харкова. Він занесений до енциклопедії ЮНЕСКО та був сконструйований в 1947 році. Проект для нього розробив український архітектор Корж. Форма споруди схожа на альтанку, під якою вибивається струмінь води. Навколо цієї споруди облаштований мальовничий сквер.

Фонтан “Каскад” у Тернополі

Фонтан Каскад в Тернополі
Фонтан Каскад в Тернополі

Створення тернопільского фонтану “Каскад” відбулося ще в 1972 році. Реконструкція споруди відбувалася двічі – у 2008 та 2013 роках. Фонтан знаходиться біля Тернопільского замку.
Місцеві мешканці називають цей фонтан “Сльозами Гронського”. В його складі є верхній фонтан та водоспад. У верхній частині водоспаду вода здіймається до верху, а далі – стікає по сходах вниз.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?