Кілька версій утворення озера Синевир у Карпатах: містична, лірична, космічна – кому яка до вподоби

Кому пощастило відвідати озеро Синевир високо в Карпатських горах, погодиться, що прогулюючись біля води, відчував щось містичне. Розгляньмо, якими легендами оповита ця прекрасна місцина.

Озеру Синевир більш як 10 тисяч років. Воно дуже глибоке. Рівень води сягає вниз 22 м. Дехто переконаний, що ця водойма взагалі немає дна. Місцеві розповідають чимало цікавих історій, пов’язаних з цією місциною. Подейкують, що заглибившись в озеро, можна випірнути на іншому боці Землі. А ще говорять, що острівець час від часу зникає, а потім знову появляється. Купатися й ловити форель в озері категорично забороняється.

База інопланетян

Легенди про озеро Синевир. Фото odinfakt.com

Продовжуючи містичну складову, американські дослідники заявили, що супутник зафіксував поблизу скель Синевиру сфероподібний об’єкт, ніяк не схожий на земний. До того ж було простежено траншеї – сліди транспортного засобу інопланетян. Урешті інформацію спростували, назвавши фейком. Але присмак, як годиться, залишився.

Чудовисько

Легенди про озеро Синевир. Фото odinfakt.com

Місцеві мешканці запевняють, що на дні озера живе справжнє чудовисько, що нагадує обрисами величезну черепаху. Озерний мешканець ночами реве, лякаючи тих, хто наважився перебувати неподалік у лісі. Такі химери виникали в уяві людей переважно тоді, коли озеро було неосвітленим. Тепер усе змінилося, й нікому нічого не чудиться.

Мінливий острів

Легенди про озеро Синевир. Фото odinfakt.com

Посеред озера є невеличкий острівець. З ним теж відбуваються містичні події. Його то видно з води, то земля кудись зникає. Насправді він є каменем, що нагадує зіницю ока. Це добре видно, якщо знімати озеро з дрона. Пояснити рухомість острівця можна дуже просто – коли вода в озері прибуває, рівень підіймається, і його не видно. Потім він знову виринає на оглядини.

Легенда

Легенди про озеро Синевир. Фото odinfakt.com

Подейкують, що озеро у горах утворилося через сльози дівчини на ім’я Синь. Донька заможного князя покохала звичайного пастуха Вира. От батько дівчини й наказав убити молодика каменюкою. Дівчина так багато плакала з горя, що на місці довкола знаряддя вбивства й утворилося озеро.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?