Льодові красуні: вчені розповіли про існування понад 135 видів сніжинок і наголосили — однакових немає

В нашому світі дуже багато схожих людей, рослин, тварин і речей. Але знайти дві абсолютно однакові сніжинки не можливо. Про типи сніжинок та способи їх формування розповів Укрогідрометцентр.

В нашому світі існує чимало схожих подій, людей, рослин і тварин. Але є й дещо унікальне і неповторне — відбитки пальців і котячих носиків, а ще — сніжинки. Гідрометеорологи розповіли, чому у Всесвіті немає двох абсолютно однакових сніжинок.

Однакових сніжинок в природі не існує
Однакових сніжинок в природі не існує

Науковці із українського гідрометеорологічного центру розповіли цікаву інформацію про сніжинки та процес їх утворення. Виявляється, що у всьому Всесвіті неможливо знайти двох абсолютно однакових сніжинок. За своєю структурою вони абсолютно прозорі, оскільки утворюються зі справжнього льоду. Але під час снігових опадів колір криги у складі сніжинок сприймається людським оком як білий. Це тому, що маленькі грані крижаного кристалу віддзеркалюють від себе увесь спектр сонячного світла.

Метеорологи повідомляють, що всього у нашому світі налічується понад 135 різновидів сніжинок. І кожна з них — унікальна, зі своєю формою і структурою. Найбільша з відомих сніжинок мала розмір 3,5 см в діаметрі. Але більша частина сніжинок в діаметрі досягає всього лише 5 міліметрів.

Згідно з інформацією від співробітників гідрометеорологічного центру — кристали льоду, які являють собою яскраву сніжинку — формуються за певних температурних умов, а також — вологості повітря.

Кожна сніжинка - унікальна
Кожна сніжинка – унікальна

Кожна сніжинка народжується унікальною. Наприклад, при температурі повітря -5ºC формуються голчасті льодові кристали. А ось сніжинки плоскої пластинчатої форми створюються природою в умовах температури -15ºC.

Після народження кожна сніжинка набуває унікальної форми, яку не зможе повторити жодна інша крижана красуня.

Синоптики кажуть, що кожна із сніжинок прагне мати симетричну форму. Однак вони мають доволі крихку структуру і часто ламаються. В решті решт через таку крихкість і ламкість й утворюється унікальна форма крижаної красуні.

Саме тому кожна сніжинка виглядає неповторно, має унікальний візерунок і крижану голку.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.