Лише дві вчительки написали Радіодиктант без жодної помилки: минулого року переможців не було взагалі

Усього дві людини в Україні написали Радіодиктант національної єдності, не припустившись жодної помилки. Це вчительки зі Львова та Волині.

27 жовтня всі українці мали можливість перевірити власні знання рідної мови, взявши участь у Радіодиктанті національної єдності. На початку грудня було підбито підсумки.

За результатами перевірки готових робіт виявилося, що помилок у тексті не припустилися лише дві вчительки – Галина Шура з Волинської області та Христина Гоянюк зі Львова. До речі, останній вже 77 років.

Хто написав Радіодиктант без помилок

Українське радіо сповістило, що лише п’ятьом людям вдалося припуститися однієї посилочки. Тож і щасливчики отримають невеликі презенти за грамотність.

На перевірку надіслали власні роботи близько 20 тисяч українців. Переважно це був електронний формат. Але знайшлися охочі, що написали диктант на папері й надіслали на радіо поштою. Таких старомодних осіб нарахували зо 3 тисячі.

Писали під диктування не лише люди, що перебуваються фізично в Україні. Диктанти на перевірку було надіслано аж із 39 країн. Навіть один екземпляр надійшов з москви, але до когорти переможців не увійшов. У принципі, були залучені всі континенти. Та, як і очікувалося, найбільше зацікавилися писанням тесту під диктування в Україні та Західній Європі.

Хто написав Радіодиктант без помилок

Серед учасників помітили 90-річну незрячу жінку. Писати їй допомагала помічниця, яка доглядає за бабусею. Експерти, що перевіряли роботи, відзначили, що найчастіше люди помилялися у вживанні ком та двокрапок.

Мовний флешмоб проводиться на Українському радіо з 2000 року. Зазвичай це робиться в День української писемності та мови й набув шаленої популярності та став містком для об’єднання українців у всьому світі.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.