Народні прикмети: що ні в якому разі не можна робити ввечері, щоб не накликати на себе біду

Наші предки асоціювали вечірню пору з чимось містичним. Ця пора доби вважалася оповитою загадкою та небезпеками. тому існує багато забобон. Детальніше у статті.

Ще у наших прапрабабусь існували певні заборони щодо того, що не можна робити в пізній час доби. Давайте розглянемо цей список і зрозуміємо причини.

Не можна виносити сміття

Найпопулярніше повір’я, яке часто зустрічається і в сучасності. Здавна вважалося, що викинута надвір увечері річ – навіть якась дрібничка, – потенційна основа для недоброзичливців, щоб наслати на вас порчу чи пристріт. Окрім цього, наші пращури мали прикмету, що разом зі сміттям, винесеним із хати ввечері, щезне і фінансовий достаток.

Експерти розповіли, що заборонено робити ввечері: це привертає нечисту силу

Не можна прибиратися

Вважалося, що замітаючи підлоги в хаті, ви виметете з дому щастя та гроші, а якщо ще й вимиєте її – зникне любов, щастя та удача.

Не можна лишати на столі ніж чи брудний посуд

Є повір’я, що залишений на обідньому столі ніж привертає хвороби та сутички до оселі. А брудні тарілки та ложки, що лишився на столі півля вечері, вважався неповагою до домового, який обов’язково помститься за таке невігластво – буде шуміти та вередувати по ночам.

Не можна давати і брати гроші в борг

Пращури уникали “фінансових операцій” в час по заходу сонця – вважалося, що якщо ви дасте комусь в борг, то позбудетеся вдачі в грошових справах, а якщо самі візьмете в борг – то на вас незабаром навалиться нова купа боргів.

Не можна голитися та дивитися в дзеркало

Доволі сороміцька прикмета: гоління пізно ввечері може викликати проблеми в інтимній сфері життя. Також наші предки вірили, що дзеркало в вечірню пору забере в дівчать молодість та красу – і жінки уникали його, адже не хотіли старіти занадто рано.

Не можна виливати воду з ванни, в якій купали немовля

Вважалося, що це може накликати хвороби як і на саму дитину, так і на батьків. Тому краще лишити таку воду стояти до ранку, і вже потім виливати.

Нові статті

Схожі статті

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.

Вона покинула заради нього кар’єру: що зруйнувало перший шлюб Юрія Горбунова зі старшою балериною Людмилою

Перша дружина Юрія Горбунова Людмила відповіла на запитання, що цікавило багатьох. Що важливіше: кар'єра чи кохання? Чому перший шлюб Юрія Горбунова закінчився після 20 років?

Хто такі квадробери: цей молодіжний тренд вже на вустах у Полякової, Білик та Клопотенка – найцікавіші факти

Квадробери – сучасний тренд, який щодня охоплює все більше та більше українських підлітків. Представники нової субкультури наряджаються в тварин і намагаються привернути до себе увагу суспільства.