Художниця Марина Жукова зобразила головну новорічну ялинку міста Бахмут з найдорожчими іграшками в світі

Чи знаєте ви, яка новорічна ялинкова прикраса є найдорожчою в світі? Якщо ні - то хутчіш читайте наступну публікацію - в ній є відповідь на це питання. І вона вас точно здивує.

Ялинкові іграшки у вигляді легеньких кульок з’явились багато десятиліть тому. Існує легенда, згідно з якою першу скляну і порожню всередині кульку для прикрашання ялинки склодуви видули в XVI столітті.

Виробництво таких прикрас почалось через неврожай яблук, якими в стародавні часи прикрашали святкові ялинки. В подальшому люди змогли оцінити переваги кульок зі скла.

Різнокольорові кульки зі скла для прикрашання ялинки
Різнокольорові кульки зі скла для прикрашання ялинки

В порівнянні зі звичайними яблуками вони були набагато легшими і яскравішими. Виробляли кульки в різних кольорах.

До їх появи новорічні прикраси робили з дерева, соломи, різнокольорових стрічок, тканини, текстури, паперу чи фольги.

Зараз ялинкові іграшки вражають уяву своїм різномаїттям. Їх виробляють у вигляді фігурок новорічних персонажей (Санти, Снігуроньки, символів Нового Року – Тигра, Кролика, Дракона тощо) або у класичному варіанті – кульки яскравого кольору. Яка ж з цих прикрас вважається найдорожчою в світі напередодні нового, 2024, року? Якщо ви гадаєте, що це іграшка, інкрустована кристалами Сваровськи, – то глибоко помиляєтесь.

На тижні, що вже минає – найдорожчу ялинкову прикрасу зобразила на своїй картині українська художниця та ілюстраторка Марина Жукова.

Головна героїня нового мистецького шедевру – ялинка міста Бахмут. Замість традиційних кульок вона прикрашена ключами бахмутян, які через війну змушені були покинути свої домівки. Покинути назавжди…

Зараз місто Бахмут, в якому ще 2 роки тому сяяли справжні новорічні ялиноньки – перетворилося на суцільну руїну. Тут майже ніхто не живе – усі комунікації зруйновані, а про колишнє квітуче місто нагадують хіба що світлини минулих років у соцмережах. І ключі від домівок, які кожен мешканець Бахмута взяв із собою – як символ надії на повернення додому.

Верхівку бахмутської ялинки ілюстраторка прикрасила гербом цього міста і зробила до картини щемливий підпис:

– Гадаю, слова тут зайві… Сумно… Болить…

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.