ТОП-5 причин, чому котикам подобається спати на вашому ліжку: не проганяйте, а спробуйте зрозуміти улюбленця

Як виявилося, домашніх кішок можна спокійно пускати до себе в ліжко. Якщо вам цікаво, чому вони так люблять спати з вами – читайте відповідь далі у статті.

Чому кішка проситься до вас у ліжко: причина перша

Коти найчастіше обирають місце для відпочинку за фактором тепла. Так, біля вас улюбленцю найтепліше, тому він і згортується калачиком у ліжку поруч із вами. Якщо в оселі нема теплих підвіконь або обігрівача – будь-який кіт чи кішка лягатимуть біля вас, щоб зігрітися. Тому котяча “любов” найбільше помітна саме в холодний сезон – вони будуть робити все, щоб зігрітися від вас.

Чи можна пускати кішку до себе в ліжко: причини, чому улюбленець хоче спати з вами
Чи можна пускати кішку до себе в ліжко: причини, чому улюбленець хоче спати з вами

Чому кішка проситься до вас у ліжко: причина друга

Ви даєте своєму улюбленцю відчуття безпеки. Маленькі хижаки, якими є кішки, навіть під час сну є пильними з міркувань захисту від більших хижаків й інших загроз. Однак із бажанням нарешті виспатися, вони можуть приткнутися до вас із надією, що у випадку надзвичайної ситуації ви зможете захистити свого улюбленця.

Чому кішка проситься до вас у ліжко: причина третя

Ваша кішка може просто вважати, що ваше ліжко – це її ліжко. Тому з точки зору улюбленця, це саме він пускає вас до себе в ліжко. Це може здатися негативним, але насправді означає, що кішка вам довіряє і дозволяє спати поруч.

Чи можна пускати кішку до себе в ліжко: причини, чому улюбленець хоче спати з вами
Чи можна пускати кішку до себе в ліжко: причини, чому улюбленець хоче спати з вами

Чому кішка проситься до вас у ліжко: причина четверта

Насправді вашому котику може бути просто комфортно серед подушок, простирадл та м’якої білизни. Вони, як і ми, розуміють, що таке затишок, і обирають найзручніші місця для сну. Ми їх розуміємо – проводячи по 13-16 годин на день уві сні, хочеться це робити у комфортабельній постілі, а не де-попало.

Чому кішка проситься до вас у ліжко: причина п’ята

Кішки хоч і вважаються менш ніжними та люблячими улюбленцями, все ж уміють проявляти свою прихильність. Один з таких способів – спати поруч із вами, оберігаючи та зігріваючи. Якщо ви колись прокидалися від того, що кішка заснула буквально у вас на голові – вітаємо, це любов.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.