Коти проти ялинки: чому домашні пухнастики так полюбляють перекидати новорічне дерево – думка експертів

Котики - головна загроза новорічній ялинці. Чому пухнастики полюбляють перекидати прикрашене гірляндами новорічне дерево і що робити, щоб убезпечити улюбленця від удару струмом? Розповімо далі.

Якщо у вашій оселі живе котик, то новорічні свята, напевно, обертаються для вас суцільним пильнуванням за пухнастиком. І все тому, що домашній улюбленець завжди намагається вдертися на прикрашену ялинку чи взагалі її перекинути догори ногами. Чому так відбувається? Досвідчені ветеринари дали просте пояснення.

Чому котики намагаються перекинути новорічну ялинку - пояснення ветеринарів
Чому котики намагаються перекинути новорічну ялинку – пояснення ветеринарів

Виявляється, що вся справа – в блискучих прикрасах і миготливих гірляндах, якими прикрашена вічнозелена красуня. Вони привертають своїм зовнішнім яскравим виглядом увагу багатьох котиків – незалежно від їх породи.

Пухнастики намагаються пограти із новорічною ялинкою та навішаними на неї іграшками і… не розраховуючи своїх котячих сил – перекидають її.

Ветеринари зауважують, що новорічна ялинка – це новий і незвичний предмет у будинку. Звичайно, він привертає до себе увагу домашнього улюбленця. Тим паче, якщо ялинонька – не штучна, а справжня. Вона приносить із собою в оселю аромати природи, хвої і саме це зацікавлює котиків.

Котик в ялинці: як захистити пухнастика від удару струмом
Котик в ялинці: як захистити пухнастика від удару струмом

Другий аспект – це різнокольорові блискучі кульки і гірлянди, якими ялинонька прикрашена. Всі ми знаємо, що котики полюбляють гратися з мішурою і дощиком з новорічного дерева. Та й колючі ялинкові гілочки дуже приваблюють пухнастика.

Якщо в вашому будинку мешкає чотирилапа тваринка, то ви хоча б раз помічали її за таким ось святковим заняттям – коли пухнастик своїми лапками торкається блискучої мішури на ялинці і спостерігає, як вона переливається. Те ж саме відбувається і з новорічними кульками. Це й насправді цікаво – спостерігати за тим, як крутиться різнокольорова куля.

Увагу котиків здатні привертати і миготливі гірлянди. Але під час їх використання господарям пухнастика варто бути обережними, адже домашні улюбленці можуть заради розваги перегризти дроти в ній і… отримати удар струмом.

Кіт і ялинка: як захистити пухнастика від удару струмом і зберегти новорічне дерево
Кіт і ялинка: як захистити пухнастика від удару струмом

Саме тому ветеринари радять обирати для прикрашання різдвяно- новорічної ялинки гірлянди, що працюють на батарейках, а не від електричної мережі.

Тоді у випадку, коли кішка перегризе дріт – її точно не вдарить струмом.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?