Пінгвінятко Аделі стрімко і рішуче увірвалось в Новий Рік – полярники показали кумедне відео з покатушками

"Вриваємося в Новий Рік стрімко і рішуче, як цей пінгвін Аделі" – полярники з Антарктики показали в соцмережі кумедне відео з маленьким пінгвінятком. Подивіться на цього малюка прямо зараз.

Чарівне святкове відео в перший день Нового року-2024 показали полярники з української станції “Академік Вернадський”. На своїй офіційній сторінці у соцмережі “Facebook” співробітники Національного антарктичного наукового центру опублікували кумедне новорічне відео з маленьким пінгвінятком Аделі.

Пінгвінятко з Антарктики відкрило веселі старти у перший день Нового Року
Пінгвінятко з Антарктики відкрило веселі старти у перший день Нового Року

Малюк, що з’явився на світ за декілька тижнів до новорічних свят — влігся на животик і кумедно скотився з високої гірки.

Вриваємося в Новий Рік стрімко і рішуче, як цей пінгвін Аделі — написали в новорічному привітанні співробітники станції.

Пінгвіни, що перебувають на суші, зазвичай саме так і пересуваються — влігшись на живіт і ковзаючи на ньому по вічних снігах. Вчені розповідають, що саме таким чином полярні пташенята заощаджують свою енергію, бо під час пересування по суші їх рухи – неквапні та вайлуваті. Якщо ж місцевість дозволяє — вони можуть проїхатись і на животику — відштовхуючись крилами і задніми лапками. Антарктичні пташки таким чином можуть розігнатись до 3-6 км/год.

Полярники, що оприлюднили кумедне відео — привітали українців з Новим роком і побажали зустріти його з новими силами, щоб ще швидше та завзятіше наближати нашу Перемогу.

Новонароджене пінгвінятко в Антарктиді проїхалось по сніжку на животику: кумедне відео
Новонароджене пінгвінятко в Антарктиді проїхалось по сніжку на животику: кумедне відео

До речі, українські дослідники, що зараз перебувають посеред вічних снігів — у перші дні Нового року отримали щирі вітання від учнів з Енергодару. Нажаль, це місто зараз знаходиться в окупації, але учні з Енергодарського центру туризму, Краєзнавства і спорту навіть в умовах війни не втратили інтересу до крижаного континенту.

Знаходячись зараз у різних куточках світу, хлопчики та дівчата все одно не забувають про Антарктиду і тих, хто її досліджує. В рамках конкурсу “Антарктида стає ближчою” дітлахи створили 85 святкових листівок з антарктичними тваринами, супроводили їх привітальними надписами і відправили науковцям в Антарктику.

Ось, наприклад, шестикласник Дмитро написав, що дуже полюбляє пінгвінів, тому вітає їх з новорічними святами і бажає, щоб у пінгвінів були гарні діти. А Гліб з 5-го класу побажав довгих років життя і смачної їжі морським котикам.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?