Озеру на Кіровоградщині приписують містичні властивості: нікому не вдалося виміряти дно Берестуватого

Неподалік міста Знам'янки, що на Кіровоградщині, розпочинається Чорний ліс. Він має чимало загадкових місць. Одним із таких є озеро Берестувате. Місцеві твердять, що воно не має дна.

Всі спроби виміряти глибину озера Берестувате, що у Знам’янці Кропивницького району, завершилися пшиком. Мотузки, опущені у воду, загадковим чином обривалися. Водолази, які намагалися зануритися у воду, стикалися з незрозумілими перешкодами й змушені були повертатися на поверхню ні з чим.

Озеро Берестувате не має дна

Один із таких сміливців залишився в озері назавжди. Його тіло так і не було знайдено. Подейкують, що в озерній воді водяться русалки, які несуть загрозу кожному, хто порушить їхній спокій.

Сторож на базі частенько розповідав, що чув ночами жіночі крики, сміх й стогони. А згодом і сам безслідно зник. Й досі шокує історія знам’янських студентів. У червні 1970 року 13 юнаків та дівчат прийшли на берег Берестуватого, щоб провести обряд і втрапити у потойбіччя.

Озеро Берестувате не має дна

Що сталося тієї жахливої ночі, ніхто ніколи не дізнається. Молодь уранці знайшли мертвою. Жодних слідів насильницької смерті виявлено не було. У всіх студентів причиною смерті була зупинка серця.

Ще однією незрозумілою особливістю таємничого озера є плавучі острівці. Вони рухаються по водній поверхні, змінюючи розташування зі швидкістю 5 кілометрів на рік. Перебувати довго біля цього містичного озера не наважується ніхто, оскільки все може закінчитися доволі сумно.

Озеро Берестувате не має дна

Серед робіт відомого картографа Гійома Левассера де Боплана є чимало карт України. Знайшли й фрагмент Чорного лісу з озером Берестуватим. Мапа має приписочку “таємничий світ”. Те, що на ній зображено, не збігається з офіційною картою, датованою 1650 роком, яка й досі зберігається у Стокгольмі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?