Двовзори Олега Шупляка вражають подвійним зображенням: художник вплітає в одну картину додатковий сюжет

Картини Олега Шупляка можна роздивлятися вічність і щоразу знаходити щось нове. Художник є майстром оптичних ілюзій, тож накладає на одне зображення інше, яке можна роздивитися під іншим ракурсом.

Попервах здається, що на полотні Олега Шупляка звичайний пейзаж. Та серед дивовижних переплетінь гілок раптом вигулькують очі. Трапляється, що митець, який називає свої творіння двовзорами, вкладає у зображення навіть не подвійний, а потрійний зміст.

Художник створює картини з оптичними ілюзіями

Народився талановитий чоловік у селі неподалік Бережанів. Спочатку викладав малювання у сільській школі, нині навчає мистецтву малювання учнів художньої школи. Митець часто влаштовує виставки своїх дивовижних робіт. І не лише в Україні, але й за кордоном.

Художник створює картини з оптичними ілюзіями

Перебиратися до столиці художник не планує. Найкраще йому працюється на власному старому горищі. Талант пан Олег отримав за спадковістю. Мама художника полюбляла розписувати скло у стилі народного примітиву. Син опановував художнє мистецтво у Львівській академії мистецтв.

Художник створює картини з оптичними ілюзіями

Перший двовзір Шупляк написав у 1991 році. Це був портрет Тараса Шевченка. Кобзаря художник зобразив, надихнувшись отриманою незалежністю України, про яку так довго мріяв Тарас Григорович. Логотип до 200-річчя митця теж створив пан Олег. Його побачили мешканці всієї країни.

Художник створює картини з оптичними ілюзіями

Чимало оптичних ілюзій пов’язано з відомими людьми. На картинах окрім основного зображення, присутні чимало додаткових деталей, які створюють собою одну реальність і водночас демонструють щось зовсім інше. Таким талантом зображення з ефектом ілюзії на полотні володіють небагато людей.

Художник створює картини з оптичними ілюзіями

Війна, що триває нині в Україні, не могла не відбитися на тематиці творчості. На світ з’явилися далеко не мирні картинки, що зображають реалії життя. Деякі з них Фейсбук блокує.

Нові статті

Схожі статті

“Посватали дівчиноньку”: Віктор Павлік знайшов до пари іншу і показав її. З ким вийшов в люди “Шикидим”?

Віктор Павлік вийшов у світ разом з чарівною білявкою. Пара міцно трималась за руки і цей момент потрапив на відео. Дивно, але офіційній дружині співака, Катерині Репяховій це все… сподобалось.

Абсолютно дві різні людини: як виглядав Святослав Вакарчук 30 років тому: змінився непомітно, але сильно

Популярний соліст гурту "Екеан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився архівними фото, як він виглядав 30 років тому - довге волосся, щетина та підтягнуте тіло.

Як охолодити квартиру чи будинок, якщо немає кондіціонера: ці методи реально працюють влітку. Спробуйте!

Літо в 2024 році видалось занадто теплим. В умовах відключень світла скористатись кондиціонером неможливо, тому українцям стануть у нагоді поради по охолодженню квартири підручними засобами.

Результат вас вразить: навіщо сипати соду у пральну машину та що від цього буде – найдієвіший спосіб

Якщо хочете, щоб ваш одяг виглядав як новий та був свіжим, рекомендуємо спробувати один дієвий метод: навіщо додавати соду до вашої пральної машини?