Галина Горяна у 90 років катається на лижах та грає у теніс: плани на найближче 10-річчя просто грандіозні

Галина Горяна має 90 років. Натомість не збирається сидіти на лавці разом з іншими бабусями. Вона сама займається спортом, ще й для інших проводить заняття.

Жінка вважає, що їй лише 90 і у неї ще багато всього попереду. У 60-річному віці пані Галина опанувала теніс, у 80 взялася за англійську. Горяна має власний блог на Ютубі, а в київському парку на Русанівській набережній веде клуб “Активне довголіття”.

Дівчинка від народження мала недостатність мітрального клапана, тому мама весь час займалася з дитиною фізичними вправами. У 20 років Галина вперше спробувала гірські лижі сподобалося так, що почала тренуватися, й того ж року стала призеркою чемпіонату України.

Галина Горяна у 90 років грає в теніс

У 38 років лижниця під час змагань сильно травмувала хребет. Лікарі не давали шансів, що Горяна стане на ноги. Та вона не змирилася з вердиктом, сама придумала комплекс вправ, які за 2 роки допомогли не лише навчитися ходити заново, але й надали можливість повернутися до занять гірськими лижами.

З 60-річного віку юна пенсіонерка захопилася тенісом. Навіть ввійшла у збірну України. Спортсменка їздила на змагання в різні куточки світу. Щоб мати можливість спілкуватися з новими людьми, опанувала англійську.

Галина Горяна у 90 років грає в теніс

Нині триває активна підготовка до змагань у Туреччині, куди Горяна збирається їхати в березні. Виступатиме індивідуально в категорії 90+ та в команді 75+. Збирається зустрітися на корті з мікст-партнером із Харкова, якому на той час уже мине 100 років.

Засновниця клубу “Активне довголіття” й собі збирається зустріти перше сторіччя або на лижах, або з тенісною ракеткою в руках. Хоче власним прикладом агітувати за здоровий спосіб життя.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?