Подружжя з Чернігівщини пластикові кришечки не викидає: роблять із матеріалу мозаїку, прикрашаючи паркан

Мимо цієї оселі в селі Августівка, що на Чернігівщині, пройти неможливо. Чудернацькі картинки, зроблені з пластикових пляшечок, змушують зупинитися й помилуватися. Вражає довершеність форми.

Ніна Лобода з Ічнянської громади довго виношувала ідею застосування пластикових кришечок з-під напоїв. А коли по сусідству в Дружбі сталася детонація боєприпасів, вирішила, що настав час зробити життя більш яскравим.

Подружжя викладає картини з кришечок

Розфасувала кришечки за кольорами. Так на хвіртці з’явився мультяшний песик, який увібрав у себе зо 8 сотень окремих фрагментів. Решта 5 років пішли на іншу мозаїку. Всього нині налічується 11 зображень, розповідає Суспільне. Та подружжя не збирається зупинятися на досягнутому – є купа нових планів.

Подружжя викладає картини з кришечок

Пані Ніна полюбляє вишивати хрестиком. Робота з кришечками чимось нагадує їй улюблене рукоділля. Тепер можна помилуватися котиками на даху, горобчиками, курочками тощо. Пара лебедів з’явилася до 35-річчя подружнього життя. На експозицію пішло 3,5 тис. кришечок.

Знаючи, що у висоту вміщається 38 кришечок, жінка малює ескіз на папері. Потім розкреслює на квадрати й починає викладати. Все робиться з готової сировини. До фарбування кришечок господарі не долучаються.

Подружжя викладає картини з кришечок

Збирають кришечки з чоловіком Миколою самі. Допомагають друзі та родичі. Буває, що кидають пакет із пластиковим матеріалом просто через паркан. Ліву частину загорожі віддали під патріотичну тематику. Зробили картину карти України. Щоправда, вона не завершена – щойно Крим повернуть, відразу дороблять. Буде ще й напис: “Україна понад усе”.

Щойно покриють весь паркан, перейдуть до літньої кухні, де планують зобразити козака з пляшкою та козачку з варениками. На майбутні картини вже назбирали 50 тисяч кришечок.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?