“Ходять на уроки із задоволенням!”: в одному з селищ України школярі навчаються вдома у своєї вчительки

Вчительська хатинка стала шкільним класом, а її песик — замість дзвоника: як живуть і навчаються школярі селища Прибинь на Чернігівщині – читайте у матеріалі "Одного Факту".

Невеличке селище Прибинь в Чернігівській області розташоване всього в 15 км від російського кордону. Втім, це ніяк не заважає навчанню тамтешніх школярів.

Тим паче, що в них є така турботлива вчителька, як Віра Миколаївна. “Один Факт” розповість вам, як ця педагогиня разом із своїм чоловіком перетворила дистанційне навчання на… домашні заняття.

В селищи Прибинь на Чернігівщині діти навчаються в будинку вчительки
В селищи Прибинь на Чернігівщині діти навчаються в будинку вчительки

 

Віра Миколаївна з селища Прибинь – вчителька з великим досвідом. Вона навчає грамоті школярів молодших класів, але зараз — коли по всій країні щоденно лунають сигнали тривоги, змушена проводити заняття з малечею дистанційно.

Втім, іноді Віра Миколаївна нехтує цим правилом і… запрошує діточок зі свого класу… безпосередньо до себе додому. Завдяки цьому школярі мають унікальну для наших часів змогу – поспілкуватись одне з одним та із вчителькою вживу і особисто.

Віра Миколаївна із селища Прибинь вчить школярів у себе вдома
Віра Миколаївна із селища Прибинь вчить школярів у себе вдома

Спеціально для своїх улюблених школярів Віра Миколаївна разом зі своїм чоловіком облаштувала одній із кімнат власної оселі… цілий клас. З кімнати прибрали зайві меблі, встановили там шкільні парти зі школи, а в перервах між навчанням та уроками навіть проводять фізкультурну розминку.

Вчителька розповіла в одному з інтерв’ю, що діти вже звикли до такого формату навчання і приходять на її заняття із великим задоволенням. Уроки проходять тут доволі жваво, кожен маленький учень має власну парту та шафу для зберігання особистих речей.

Школярі молодших класів приходять в дім до Віри Миколаївни о 9-й годині ранку. Після кожного уроку вона влаштовує для них невеличкий перекус, ігри та фізкультурну розминку.

Чоловік вчительки - завгосп і кочегар домашньої школи, а песик - замість дзвоника
Чоловік вчительки – завгосп і кочегар домашньої школи, а песик – замість дзвоника

Прямо перед будинком кожного учня зустрічає… вчительський песик, який віщує про прибуття чергового четверокласника.

Чую, що хтось іде дорогою – виходжу, зустрічаю. І він “дзвонить” нам — розповідає вчителька

За словами Віри Миколаївни, школярі дуже люблять її песика і зупиняються, щоб погратися. Перед кожним приходом учнів педагогиня проводить в своїй оселі вологе прибирання. Батьки ж школярів цілком задоволені таким форматом засвоєння знань, але все одно мріють про те, аби їх малюки швидше повернулись до великої, справжньої школи.

Чоловік Віри Миколаївни у всьому їй допомагає. Саме завдяки його зусиллям був облаштований в будинку шкільний клас і встановлені учбові парти. А ще він виконує роботу кочегара і завгоспа.

У вчительському будинку селища Прибинь завжди тепло та затишно. Але, за словами Віри Миколаївни — коли дітлахи розходяться по своїх домівках, стає трошечки сумно. Вона та її чоловік відносяться до школярів, як до своїх онуків.

Увесь свій вільний час Віра Миколаївна проводить у цьому класі і навіть думати не хоче про те, щоб коли-небудь завершити свою діяльність.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?