Плямиста прикордониця: в Карпатах у фотооб’єктив потрапила рись, що обходила свої володіння

В Карпатах прикордонникам вдалось спіймати до фотооб'єктиву дуже рідкісний різновид карпатської рисі. Як виглядає ця плямиста красуня — дивіться в публікації від "Одного Факту".

Державна прикордонна служба України поділилася рідкісними кадрами, які службовцям вдалося зняти на фотокамеру. В об’єктив потрапила дуже рідкісна тваринка — карпатська рись.

Карпатська рись обходить свої володіння
Карпатська рись обходить свої володіння

Плямиста хижачка жваво обходила свої володіння. В повідомленні Державної прикордонної служби говориться про те, що краще рисі потрапити у фото пастку, аніж комусь із людей — опинитися в пащі рисі.

Рись потрапила у об'єктив карпатських прикордонникіа
Рись потрапила у об’єктив карпатських прикордонникіа

А ще краще — не порушувати закон і не стати чиєюсь “вечерею” в Карпатах — написали прикордонники.

Користувачі соціальної мережі Facebook, де був опублікований допис із риссю, залишили під світлинами із хижачкою понад 60 коментарів. Дехто навіть поділився своїм досвідом від реальної зустрічі із риссю.

Коментарі користувачів під дописом української прикордонної служби зі світлинами рисі
Коментарі користувачів під дописом української прикордонної служби зі світлинами рисі

Наприклад, користувач на ім’я Євген Чкалов написав, що колись йому доводилося зустрічатись із риссю вживу. І нічого страшного не сталося. Хлопець зізнався, що було трохи лячно, але із хижачкою йому вдалось розійтись мирно. Також Євген зазначив, що рись — це не ведмідь, і якщо її зайвий раз не чіпати — ця кішка теж вас не чіпатиме.

Інший користувач Ілля Кротенко написав, що рисі взагалі-то на людей не нападають.

Рись ніколи не нападає на людей
Рись ніколи не нападає на людей

Рись – найбільша за розмірами кішка Європи. Ця плямиста дівчинка любить усамітнене життя і на людей ніколи не нападає. Зазвичай рисі мешкають в горах, на висоті понад 100 метрів над рівнем моря.

Взимку, коли в Карпатах випадає чимало снігу, рись спускається полювати трохи нижче. Ця кицька полює на птахів, гризунів, козуль, зайців, в рідкісних випадках — на диких кабанів та оленів.

Кожна рись від природи має гострий зір
Кожна рись від природи має гострий зір

Рись належить до сімейства котячих і саме тому має від природи гострий зір і гарний слух. Ці кицьки дуже добре бачать у нічний час і ведуть переважно нічний спосіб життя.

 

Нові статті

Схожі статті

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.