Іменини на День святого Валентина у Київському зоопарку: найбільшій тварині закладу виповнилося 19 років

У День закоханих в Київському зоопарку був іменинник. Цього дня виповнилось 19 років найбільшому жителю закладу — слонику Хорасу. Як хлопчик відзначив свято — читайте в матеріалі від "Одного Факту".

В День закоханих, 14 лютого 2024 року, в Київському зоопарку сталось справжнє свято. І справа тут зовсім не в Дні святого Валентина. Просто в найбільшого мешканця цього закладу, слоника Хораса — був день народження. Цьому велетню виповнилось 19 років.

Слону Хорасу з Київського зоопарку виповнилося 19 років
Слону Хорасу з Київського зоопарку виповнилося 19 років

Співробітники звіринцю повідомили, що зараз вік цієї тваринки дорівнює 24-м рокам людського життя. Народився слон Хорас 14 лютого 2005 року у Німеччині, на території Тієрпарку Берліну.

Працівники Київського зоопарку повідомили, що привітали великого слоника із днем народження зрання. Велетня пригостили смаколиками — овочево-фруктовою сумішшю на банановому листочку. Цікаво, що цього дня погода була по-весняному теплою. Завдяки уьому іменинник навіть прийняв участь у цікавих спортивних розвагах.

Слона Хораса у день народження пригостили овочево-фруктовою сумішшю на банановому листі
Слона Хораса у день народження пригостили овочево-фруктовою сумішшю на банановому листі

В Київському зоопарку ще в 2017 році запланували облаштувати спеціальну Долину слонів. Під неї виділили 6 гектарів землі. Саме на них хочуть створити умови, максимально наближені до природних. Після цієї роботи планують також створити слонову групу. Однак всю цю роботу хочуть провести вже після української перемоги.

Ми любимо тебе, наш юний Хорасе! — написали співробітники Київського зоопарку

Зоопарк у Києві став домівкою для звірят із різних куточків України. Навесні 2022 року саме сюди перевезли фреток із Київської області. Їх оселили в новенькому вольєрі фруктового саду в Київському зоопарку. Заселенню фреток у великий природний вольєр передувала довготривала реабілітація.

Вольєр, в якому зараз мешкають фретки, займає площу понад 30 кв. м. Для кмітливих пухнастих тваринок облаштували різноманітні пеньочкі, лазалки, корзинки і затишний будиночок.

А ще до Київського зоопарку перевезли пару котячих лемурів, врятованих з Херсону. Раніше вони мешкали в місцевому зоокуточку, а коли той був зруйнований — потрапили до Київського зоопарку.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.