Квіткові шедеври столиці: в ботанічному саду Києва селекціонери вивели нові види хризантем і лілій (ФОТО)

Селекціонери київського ботанічного саду імені Гришка вивели нові сорти хризантем, лілій та маків. "Один Факт" пропонує вам подивитись, як виглядають ці квіточки.

Співробітники національного ботанічного саду імені М. М. Гришка в Києві розповіли про те, що їм напередодні весни вдалось побачити справжнє диво. На території саду зацвіли нові різновиди хризантем, маків і лілій. Мешканці та гості столиці можуть помилуватись ними під час весняних екскурсій.

Розкішні квіти ботанічного саду в Києвї
Розкішні квіти ботанічного саду в Києвї

Шедеври інтелектуальної творчості у вигляді нових сортів квітів були створені селекціонерами ботанічного саду Василем Горобцем, Людмилою Завідовою, Ларисою Кикоть та Ганною Горай. На свої творіння селекціонери вже отримали авторські свідоцтва (патенти).
В переліку нових сортів квітів – декілька різновидів хризантем і тому числі “Сенсація”. Також в ботанічному саду імені М. М. Гришка в Києві з’явився новий вид лілій під назвою “Ріжок морозива”. А ще гості тепер зможуть побачити на території квіткового заповіднику декілька нових різновидів східного маку: “Кабаре”, “Лялечка-2”, “Чаклунка”, “Тореадор”.

Новий різновид лілій в ботанічному саду імені Гришка
Новий різновид лілій в ботанічному саду імені Гришка

З настанням весни в ботанічному саду імені М. М. Гришка додається роботи. Після довгої зими володіння потрібно приводити до ладу. І тому співробітники закликають на допомогу волонтерів.

Яскраві квіти в ботанічному саду Києва
Яскраві квіти в ботанічному саду Києва

Готуйте ваш робочий одяг, переглядайте робочий календар, колекційні рослини і куратори надіються на вас — пишуть на своїй офіційній сторінці у Facebook представники закладу.
Ботанічний сад імені М. М. Гришка у Києві працює для відвідувачів щоденно, з 11.00 до 17.00. сюди можуть прийти в гості і діти, і дорослі.

Новий сорт маків в ботанічному саду імені гришка в місті Київ
Новий сорт маків в ботанічному саду імені гришка в місті Київ

Співробітники саду наголошують на тому, що спілкування із рослинами та природою добре впливає на ментальне здоров’я. Саме тому екскурсії ботанічним садом ідеально підійдуть для захисників після поранень.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?