Один факт про ім’я Микита: значення імені, характер, доля, сумісність та відомі Микити серед знаменитостей

Якщо є бажання назвати синочка Микитою, слід дізнатися значення й походження імені. Воно прийшло до нас із грецької мови на означення "переможця". Тож названий так хлопчик здатен досягти висот.

Дитинство

Бажання пізнавати світ у всіх його проявах маленький Микита продемонструє дуже рано на втіху батькам. З незнайомцями хлопчик йтиме на контакт неохоче. Спочатку ретельно придивлятиметься до людини, потім вирішить, чи заслуговує вона на його увагу.

Значення імені Микита

Тиснути на Микиту – марна справа. Подібна дія викличе зворотну реакцію. Якщо дорослі хочуть чогось добитися від хлопчика, краще пояснити, навіщо це потрібно. У такому разі досягнути компромісу буде набагато легше.

Доля

Микита виросте дуже активною та життєлюбною людиною. Галасливі компанії для нього є найкращим відпочинком. Він полюбляє подорожувати. Навіть якщо на даний час бракує грошей, викрутиться, аби тільки відбути на вивчення нових місць.

У робочому колективі Микиті краще давати індивідуальні завдання. У команді чоловіку не вдасться проявити всі свої здібності якнайкраще. А вказівки робітник сприйматиме лише від начальника, якого визнає авторитетним.

Значення імені Микита

Характер у Микити мінливий. Він із легкістю змінює місця проживання, не тримаючись за старі звичні речі. Тож дружина має постійно пристосовуватися до уподобань чоловіка й часто змінювати власний імідж, аби не набриднути.

Сумісність

Щасливу сім’ю Микиті вдасться створити з Галиною, Дариною, Олесею, Тетяною, Зінаїдою.

Треба сто разів подумати перед тим, як стати на весільний рушник із Варварою, Вітою, Тамарою, Марією, Кларою.

Відомі Микити

Значення імені Микита можемо побачити на видатних українських героях – як справжніх, так і казкових. Сотником УПА був Микита Скуба на псевдо Лайдака. Чернець Києво-Печерської лаври Микита Затворник згодом став єпископом Новгородським.

Микита Добринін, головний герой “Холостяка 9”, насправді має інше ім’я – Влад Вакулович. Натомість узяв собі подібний псевдонім на честь відомого богатиря.

Серед вигаданих персонажів найвідомішими є Микита Кожум’яка – богатир-змієборець, та Лис Микита з відомої казки Івана Франка, який вражав розважливістю та хитрістю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?