Фельдман Екопарк на Харківщині: лебедине озеро з бобрами, орангутан Кузя і ще 5 цікавих фактів про заклад

Фельдман Екопарк – регіональний ландшафтний парк на Харківщині, який вперше відкрився для відвідувачів 20 червня 2013 року. Які мешканці в ньому живуть зараз? "Один Факт" розповість далі.

Фельдман Екопарк – острівець живої природи у місті Харкові, який у мирні часи був чудовим місцем для відпочинку всіϵю родиною. Попри складну ситуацію цей парк працюϵ ї зараз.

Саме тут кожен мешканець України може опинитись наодинці з природою, поспілкуватись з декоративними кроликами, кумедним орангутаном Кузьмою, козенятами та багатьма іншими тваринами, які живуть на території ландшафтного парку.

Цікаві факти про Фельдман Екопарк

Факт № 1. Територія, яку займаϵ Фельдман Екопарк — дійсно величезна. До навколишньої природи майже не торкалась рука людини. Хіба що останні два роки парк та його пухнасті мешканці потерпають від російської навали. Бували часи, коли керівник закладу Олександр Фельдман ховав у власній ванні рожевих фламінго й всерйоз розмірковував про евакуацію.
Факт № 2. Втім, зараз попри складну ситуацію Фельдман Екопарк живе та продовжуϵ приймати нових мешканців. Навесні тут народились маленькі лемури, а минулої осені провели бал Хризантем. Нещодавно зʼявилась в парку нова мешканка: руденька лиса на імʼя Аліса.

Факт № 3. Також у Фельдман Екопарку збудували міні-готелі для комах. Маленькі деревʼяні будиночки призначені для комашок, які запилюють рослини, що ростуть на території ландшафтного парку. Співробітники закладу розповіли, що в таких готелях можуть жити бджоли, мурахи та інші дрібні комашки.

Будинки для комах виготовлені з гілочок, шишок, дощечок та кори дерева. Міні-готелі допомагали збирати дітлахи, що завітали до Фельдман Екопарку на екскурсію.

Факт № 4. Незадовго до Великодня, наприкінці квітня — у Фельдман Екопарку народились двоϵ кільцехвостих лемурчиків. Співробітники розповіли, що вже через 6 місяців ці малюки стануть повністю самостійними. Поки що вони повністю залежать від мами і харчуються її молоком.

Факт № 5. У Фельдман Екопарку ϵ Лебедине озеро, на яке у всесвітній день Землі 22 квітня випустили у вільне плавання лебедів та качок. Вже за декілька тижнів разом із ними у водоймищі плескались й нутрії. Озеро для цих мешканців велике й чисте, тому місця тут вистачаϵ і пташкам, і гризунам.

Факт № 6. На території Фельдман Екопарку облаштований парк каменів. Це особливе місце присвячене нашим пращурам і батькам. Посеред зелених галявин розкидане велетенське каміння — як символ вічності, памʼяті та сили.

Факт № 7. Зараз Фельдман Екопарк закритий для відвідувачів через складну ситуацію в Харківській області. Спостерігати за життям тамтешніх мешканців можна лише онлайн. Також в дистанційний формат переведено усі освітні проекти цього парку. Раніше сюди курсували безкоштовні автобуси, але зараз ці рейси тимчасово відмінили. Спостерігати за новинами Фельдман Екопарку можна на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.