“Домашнє” ім’я Івана Франка здивує будь-кого: як майбутнього поета називали його батьки – цікавий факт

Видатний Іван Франко відомий не лише своєю творчістю, але й цікавими фактами, які кожного дня стають все більш відомими: чи знали ви, як насправді називали поета вдома його батьки?

Іван Якович Франко, визнаний як видатний український поет, прозаїк, драматург, вчений, етнограф, фольклорист, історик, філософ, соціолог, економіст, журналіст і громадсько-політичний діяч, у своєму ранньому дитинстві був відомий під домашнім ім’ям “Малий Мирон”. Це ім’я, яким його називали до п’яти років, вважалося способом захистити його від злих духів, як це було звичаєм у той час.  Згодом цей псевдонім став його улюбленим і зустрічався у різних варіаціях: Myron, Мирон Сторож, Мирон Ковалишин та інші.

Цікаво, що Іван Франко користувався псевдонімами у своїй творчості, налічуючи приблизно 100 різних прізвищ. Це свідчить про його творчу відкритість та бажання експериментувати.

Як насправді називали Івана Франка його батьки вдома
Як насправді називали Івана Франка його батьки вдома

Розглядаючи обсяг його творчості, можна припустити, що Франко працював над новими творами практично щодня. Якщо розділити його активний період творчості, що тривав 40 років, на загальну кількість творів, виходить, що він створював новий твір кожні 2 дні. Така продуктивність свідчить про неймовірний талант і невтомну працездатність цього видатного українського письменника.

Відомо, що у свої часи Франко вирішив впровадити нестандартність у свій гардероб, носити вишиванки як на будні, так і на святкові заходи. Його захоплення бойківськими візерунками вилилось у створення власної колекції, якою він пишався. Але найбільш відмінним його рішенням стало поєднувати вишиту сорочку з класичним європейським костюмом.

Як насправді називали Івана Франка його батьки вдома
Як насправді називали Івана Франка його батьки вдома

Франко відзначався скромним стилем одягу. Навіть на урочистих заходах він надавав перевагу простоті, позичаючи фрак у своїх друзів. Його життя наповнювалося активними заняттями спортом, включаючи тренування з гантелями та плавання. Рухливий спосіб життя він доповнював подорожами у гори та довгими прогулянками пішки. Не зважаючи на це, Франко пильно стежив за своїм здоров’ям, уникаючи спокус алкоголю та тютюнового диму.

Проте, навіть при всій його силі та обережності, у нього були спадкові нахили до проблем з суглобами. Історія його сестри, Юліани Багрій, підтверджувала, що ця схильність була присутня і в її випадку, оскільки вона також стикалася з цими проблемами.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.