Жінка з клунками поверталася в Україну: митники розповіли про неймовірний випадок, який трапився на кордоні

: Історіям з української митниці немає кінця. Співробітники цього державного органу під час перевірок вʼїжджаючих та виїжджаючих громадян іноді бачать неймовірні випадки.

Історії з української митниці можна розповідати нескінченно. Під час перевірок громадян на кордоні співробітники служби іноді зіштовхуються із неймовірними випадками. Ось, наприклад – як наступний.

Одна з громадянок України поверталась із закордону з купою клунків. Начебто звичайнісінька ситуація, адже жінка не була б жінкою — якщо б не привезла собі із заморських країн купу презентів, новеньких речей для гардеробу та інших речей.

Картини в техніці ошибана
Картини в техніці ошибана

Та під час перевірки зʼясувалось, що в клунках – зовсім не брендовий одяг та косметика. Там були… книжки, на сторінках яких заховались… висушені квіти. Жіночка розповіла, що вона — художниця. Але замість олійних фарб і акварелі вона створює свої полотна із рослин. Кожна подорож на кордон для неї — це можливість відшукати посеред іншої країни екземпляри рослин для своїх майбутніх шедеврів.

Тетяна (саме так звали громадянку) – повідомила митникам, що займається створенням картин у техніці ошибана. Тобто, свої картини вона створює з пресованих квіток. Її творіння виходять неймовірно гарними і відрізнити їх від акварельних полотнищ майже неможливо.

Картини зі справжніх рослин
Картини зі справжніх рослин

В домашніх коробках майстрині зберігаються понад 2500 різновидів пелюсток та квітів. І ці запаси жінка постійно поповнює. Тетяна збирає матеріал для картин і в українських полях, і за кордоном. Звісно, їй доводиться бути обережною, щоб не зірвати рідкі рослини, які знаходяться на межі зникнення.

Мистецькі твори в техніці ошибана
Мистецькі твори в техніці ошибана

Митники на кордоні, звісно — були здивовані таким трофеєм. Рослини в книгах ретельно перевірили — чи не належать вони до рідкісних видів. Врешті решт жінці дозволили перетнути кордон і вʼїхати в Україну разом зі своїми пакунками.

Нові статті

Схожі статті

“Ніякі стосунки”: Олег Собчук розкрив правду про розрив із дружиною Марією Собчук після 20 років шлюбу

Олег Собчук, відомий український музикант і фронтмен гурту "СКАЙ", нещодавно вперше заговорив про своє завершення стосунків з колишньою дружиною Марією Собчук.

Каштани по-новому: 2 простих рецепти, які зроблять з вас шеф-кухаря! Страви, які нічого не коштують

Приготування каштанів – це простий і приємний процес, який відкриває безліч кулінарних можливостей. Цей делікатес стане чудовим доповненням до вашого столу.

Вона покинула заради нього кар’єру: що зруйнувало перший шлюб Юрія Горбунова зі старшою балериною Людмилою

Перша дружина Юрія Горбунова Людмила відповіла на запитання, що цікавило багатьох. Що важливіше: кар'єра чи кохання? Чому перший шлюб Юрія Горбунова закінчився після 20 років?

Хто такі квадробери: цей молодіжний тренд вже на вустах у Полякової, Білик та Клопотенка – найцікавіші факти

Квадробери – сучасний тренд, який щодня охоплює все більше та більше українських підлітків. Представники нової субкультури наряджаються в тварин і намагаються привернути до себе увагу суспільства.