Техніка в домі, яка “їсть” енергію дуже необачно: не тільки кондиціонер і водонагрівач, як думають всі

Рівень споживання електроенергії – саме те, що зараз цікавить багатьох українців. Які прилади споживають її найбільше і як можна заощадити? "Один Факт" розповість про це далі.

В оселі сучасного українця є чимало електричних приладів. Мікрохвильова піч, кондиціонер, пральна машина, праска, телевізор та багато інших побутових пристроїв потребують для своєї роботи наявності електроенергії. Які з них споживають електрики найбільше і яким чином можна заощадити? “Один Факт” розповість детальніше.

Кондиціонер

Кондиціонер — один з побутових пристроїв, який споживає багато електричної енергії. В середньому кліматичні пристрої, призначенні для кімнат площею 15-20 м2 за одну годину роботи споживають приблизно 1 кВт електричної енергії.

Якщо кліматичний пристрій має систему керування компресором старт-стоп, то він працює не постійно. Більшу частину часу їх робота відбувається на мінімальній потужності. Відповідно, і електричної енергії вони споживають по мінімуму. То ж, за місяць витрати на електроенергію будуть мінімальними.

Холодильник

Потужність сучасного холодильнику складає приблизно 100-200 Ват/год. Цей показник досягається під час активної роботи двигуна в рефрижераторі. Слід зазначити, що холодильник працює не постійно, а відключається після спрацювання датчиків, коли буде досягнуто середньої температури. На середній розхід ним електроенергії впливатиме температура навколо. Наприклад, влітку прилад вмикається частіше.

Також має значення частота відкривання дверцят. Ще один критерій, який впливає на рівень споживання електроенергії холодильником — це те, наскільки часто ви відкриватимете дверцята. Також має значення частота розміщення в морозильній камері продуктів харчування.

Телевізор

Потужність сучасного LED-телевізора залежить від розмірів його екрану. Наприклад, прилад з діагоналлю 32 дюйми потребує 45-55 Ватт електричної енергії за 1 годину роботи. 0.5 Ватт телевізор споживає в режимі очікування. Певний вплив на споживання електричної енергії має гучність звуку і налаштування яскравості екрану.

Плазмові телевізори потребують електричної енергії на 10-15% більше, оскільки в них чіткість та кольоровість зображення — дуже висока.

Пральна машинка

Кондиціонер та інші побутові прилади, які споживають найбільше електричної енергії
Кондиціонер та інші побутові прилади, які споживають найбільше електричної енергії

Потужність пральної машинки на максимумі становить 1.8-2.3 кВт. Фактичний рівень споживання залежить від обраного режиму прання. Кожен з режимів прання має свій рівень енергоспоживання. На нього впливають ступінь віджиму і температура нагріву води. Свою роль відіграє завантаження барабану, тим одягу та інтенсивність утворення накипу на нагрівальному елементі.

Ноутбук чи компʼютер

Компʼютер або ноутбук споживає приблизно 100 Ват на добу, коли знаходиться у вимкненому стані. Це становить приблизно 3 кіловати на місяць. З метою економії його варто час від часу відключати від енергомережі.

Мікрохвильова піч

Мікрохвильова піч в залежності від своєї потужності витрачає приблизно 0.7-1.2 кВт електроенергії за годину роботи. Якщо залишити її в режимі очікування – то за місяць в такому режимі прилад до платіжки з електроенергії додасть ще декілька кіловат.

Нові статті

Схожі статті

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.