Ці трави чудово ростуть без ґрунту! Просто занурте їх у воду і насолоджуйтесь ароматною зеленню увесь рік

Чи знаєте ви, що деякі з корисних рослин і трав можна вирощувати без ґрунту? Вони чудово ростуть у звичайній чистій воді. Розповідаємо вам про їх назву та корисні властивості.

Деякі цілющі та корисні рослини можуть чудово рости без ґрунту. У звичайній воді їх можна вирощувати цілий рік та отримувати запашну зелень для власних потреб. Ось які це трави.

Мʼята

Мʼята – одна з найкорисніших рослин, що має потужний та впізнаваний аромат. В народній медицині її використовують для приготування цілющих чаїв. Напої з перцевої мʼяти врятують від стресів та безсоння, нормалізують тиск, позбавлять від проблем зі шкірою.

Рослини, які добре розвиваються у воді: мʼята
Рослини, які добре розвиваються у воді: мʼята, шавлія, розмарин, материнка

Вирощувати мʼяту можна у горщику на підвіконні або ж у склянці чи скляній банці. Стебельце рослини занурюють в рідину і… все. Мʼята пустить корінця та буде гарно рости і розвиватися.

Материнка

У воді та без ґрунту добре росте й материнка звичайна. Декоративна рослина має цілющі властивості та використовується в народній медицині і кулінарії.

Материнка добре поліпшує травлення, допомагає при нервових збудженнях. З цієї рослини роблять ароматичні ванни, лікують відварами з неї рани та болі у горлі.

Материнка як декоративна рослина чудово підходить для оформлення барвистих ділянок на газонах.

Багато городників використовують цю рослину як природний інсектицид проти домашніх паразитів (клопів, блох та молі).

Базилік

Базилік – пряна рослина, що чудово росте у звичайній воді. В його складі містяться вітаміни А і С, які чудово допомагають організму у боротьбі зі стресом. А ще – уповільнюють старіння клітин.

Базилік — ароматна приправа, яку активно використовують в кулінарії. В складі рослини багато ефірних олій, які зменшують запалення в організмі та знижують ризики розвитку хронічних захворювань.

Бета-каротин в складі рослини надає потужну підтримку імунній системі. Деякі з сортів базиліку містять в собі олію евкаліпту, яка допомагає боротись з бактеріями та вірусами.

Пряний аромат базиліку гарно впливає на стан нервової системи. Завдяки йому знижується рівень стресу та тривожності.

А ще базилік – це джерело поживних речовин, мінералів та вітамінів. Вживання рослини в їжу сприятиме нормальному функціонуванню всього організму.

Чебрець

Чебрець – лікувальна рослина, що містить у складі багато ефірних олій. Трава забезпечує заспокійливий ефект та використовується для приготування смачних чаїв. В народній медицині компреси з чебрецю використовують для лікування грибкових захворювань та фурункулів.

Чебрець, базилік та інші трави, які можна виростити на підвіконні у воді
Чебрець, базилік та інші трави, які можна виростити на підвіконні у воді

Ванни з чебрецем чудово можуть вгамувати біль в суглобах. Дітям чай з чебрецю дають при підвищеній тривожності.

Розмарин

Розмарин – декоративна та цілюща рослина, яка цілком може стати домашньою рослиною. Вирощувати його можна в горщиках на підвіконні та у воді.

Чай з розмарину підвищує та зміцнює імунітет. Рослина має протизапальні та тонізуючі властивості. Розмарин додають у ванну разом із морською сіллю — з метою лікування ревматизму і радикуліту.

Антисептичні властивості масла розмарину використовують для позбавлення від захворювань шкіри (екзем, фурункулів та вугрів). В деяких країнах світу студенти перед здачею іспитів нюхають гілочки розмарину – щоб знизити рівень стресу.

Шавлія

Шавлія в народній медицині вважається рослиною, яка уповільнює старіння. Вирощувати її можна просто у воді, без використання горщиків із землею.

Шавлію використовують в народній медицині, косметології і кулінарії. Багаторічна рослина дуже любить рясний полив і багато вологи. Тому – чудово росте у воді.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.