Яка річ у квартирі в рази брудніша за унітаз: ми користуємося нею щодня, і знаходиться вона у спальні

Чи задумувались ви хоч раз, яка річ є найбруднішою у вашому будинку? Ви точно здивуєтесь, коли дізнаєтесь, що насправді це знаходиться прям у вас перед обличчям - наволочки для подушок.

Вважається, що туалет є одним з найбільш забруднених місць у домі, де накопичується величезна кількість бактерій. Проте, не всі знають, що найгірша ситуація з чистотою насправді спостерігається не в туалеті, а в спальній кімнаті.

Експерти з очищення доводять, що найбільшу загрозу для гігієни представляють саме наволочки на подушках, на яких ми спимо. В їхньому експертному висновку, в умовах спеки ці наволочки стають справжніми розсадниками бактерій і мікробів. Виявляється, що їхнє забруднення в таких умовах може в сотні разів перевищувати рівень забруднення, що спостерігається на обідку унітазу.

Експерти розповіли, яка популярна річ в квартирі найбрудніша
Експерти розповіли, яка популярна річ в квартирі найбрудніша

Причина такого забруднення полягає в тому, що в літній період людина більше потіє, а також відбувається активніше оновлення шкіри. Це призводить до того, що наволочка просочується потом і накопичує відмерлі клітини шкіри. Наприклад, впродовж однієї ночі людина може втратити близько півмільйона таких клітин. Це створює ідеальні умови для розвитку різного роду небезпечних мікроорганізмів. Дослідження показують, що на одній подушці можуть мешкати до шістнадцяти видів грибка.

Експерти розповіли, яка популярна річ в квартирі найбрудніша
Експерти розповіли, яка популярна річ в квартирі найбрудніша

Регулярність зміни наволочки на подушці влітку є важливою справою для підтримання чистоти та комфорту. Хоч і брудна наволочка не завжди є серйозною загрозою для здоров’я, оскільки в організмі людини вже є багато бактерій, і не всі з них є небезпечними, проте дотримання певних стандартів гігієни може допомогти уникнути можливих проблем.

Експерти розповіли, яка популярна річ в квартирі найбрудніша
Експерти розповіли, яка популярна річ в квартирі найбрудніша

Фахівці рекомендують міняти наволочку щонайменше раз на тиждень. Рекомендовано лягати в ліжко після прийняття душу, щоб змити весь денний бруд і пил, який міг накопичитися на шкірі. Це допоможе зменшити кількість мікробів і зберегти чистоту постільної білизни.

Нові статті

Схожі статті

Отримав роботу мрії в 5 років: хлопчик з Індії став наймолодшим викладачем світу — чого він навчає?

Хлопчик з Індії зміг у своєму віці досягти небувалих висот в карʼєрі. Відмова лише від двох складових допомогла йому досягти тріумфу та стати наймолодшим вчителем світу.

Церковний календар на листопад 2024: які великі церковні свята чекають на українців в останній місяць осені

Церковний календар на листопад 2024 року містить в собі декілька великих свят. Розповідаємо, які саме важливі дати за новим календарем очікують українців в останній місяць осені.

Викладачка вокалу, мама і бабуся: як сьогодні виглядає третя дружина Іво Бобула – 66-річна Сандулеса

Народна артистка України Лілія Сандулеса називає сама себе співачкою, викладачкою вокалу, чудовою мамою та бабусею. Хто ж вона насправді і чим займається в свої 66 років?

Євген Клопотенко розповів, хто живе в 4-х його квартирах, які він купив замість однієї – “Зʼїдьте”

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів історію про свою нерухомість. Наразі в нього у власності – 4 квартири, які він мав би здавати. Але на заваді стали... родичі.