5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці: “одомашнені” котячі аборигени

Коти відзначаються своєю незалежністю та граціозністю, вони бувають різного забарвлення та мають достатньо різні характери, які підійдуть не всім господарям. А як виглядають коти родом з Китаю?

Китай славиться не тільки своєю багатою культурною спадщиною та історією, але й дивовижними породами котів, які захоплюють серця любителів тварин. Ці п’ять унікальних порід котів, які родом з Китаю, тепер радують своїх власників по всьому світу.

Кіт Чаузі

Це одна з найзахопливіших порід, що має китайське походження. Ці коти відомі своїм диким виглядом і великими розмірами та нагадують диких леопардів. Чаузі – це результат схрещування домашнього кота з дикою кішкою, що робить їх унікальними й не схожими на інших. Їхні вушка високі й гострі, а шерсть може мати різні відтінки, від золотисто-коричневого до сіро-коричневого. Ці коти відзначаються ласкавим характером, високою активністю та інтелектом.

5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці
5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці

Кіт Пекінес

Порода, яка відрізняється своєю вишуканою зовнішністю і збереженням традиційних рис китайської культури. Ці коти відомі своєю густою та шовковистою шерстю, яка потребує ретельного догляду. Пекінеси мають коротку морду з плоским носом і великі, виразні очі, як і песики цієї породи. Також вони дуже спокійні та лагідні, що робить їх ідеальними для життя у квартирі.

5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці
5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці

Кіт очеретяний

Це рідкісна порода, яка походить з південної частини Китаю. Їхня шерсть коротка і гладка, а забарвлення може варіюватися від класичного сірого до рудого і чорно-білого. Ці коти мають середній розмір, сильну статуру і виразний характер. Вони дуже соціальні та люблять увагу, тому з ними потрібно проводити багато часу.

Кіт Дракон Лі

Це кіт, що вражає своєю екзотичною зовнішністю. Ці середнього розміру котики мають шовковисту шерсть, що може бути різних кольорів, і великі, виразні очі. Вони вирізняються ласкавим і спокійним характером, а також грайливістю. Вони чудово ладнають з дітьми та іншими тваринами, роблячи їх ідеальними компаньйонами для будь-якої родини.

Сіамська кішка

Хоч і має багато спільного з Таїландом, також має корені в Китаї. Їхні елегантні й тонкі тіла, а також характерний колір шерсті роблять їх одними з найбільш впізнаваних котів у світі. Сіамські коти відзначаються інтелектом і активним характером, що робить їх чудовими компаньйонами для активних людей.

5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці
5 унікальних порід котів, родом із Китаю, які тепер полюбили українці

Нові статті

Схожі статті

Вивезла в ліс: Руслана Лижичко ошелешила знахідкою у себе вдома, від якої жінки “пищать” – реакція на відео

51-річна Руслана Лижичко поділилася неймовірною історією зі свого життя. Зустріч із володаркою полів могла б завершитись для останньої не дуже гарно, але Руслана показала приклад доброти.

Живе в “чайному будиночку” на 3 поверхи і куштує іспанські делікатеси: з чим залишилася Людмила Янукович

Залишив її саму, а вона й не проти: де оселилась Людмила Янукович і чим займається зараз - має розкішний маєток у Криму та власний бізнес. Подробиці.

Безцінний подарунок для мільйонера: 9-річний хлопчик сплутав багатія з безхатьком і подарував йому долар

Успішний бізнесмен Метт Бусбіс, якому вдалося побудувати статки на сотні мільйонів доларів – розповів про подарунок, який став для нього ціннішим за ці мільйони.

Головний “краш” Насті Каменських змінився до невпізнаваності: як виглядає Потап, якому в 43 роки дають 55

Схоже, що для Потапа життя за кордоном не пішло на користь, принаймні так вважають його фанати - репер різко змінився у зовнішності та погладшав.