За 1 стару гривню 40 тисяч дають: як виглядає цінна українська монета 1992 року з гладким гуртом

Одна гривня зразка 1992 року може принести своєму власнику декілька десятків тисяч гривень. "Один Факт" покаже, як виглядає найдорожча копійка. Можливо, цей скарб знайдеться і у вашій скарбничці.

В Україні існують старовинні монети, які скуповують за шалені гроші. Деякі різновиди цих монет є колекційними і нумізмати готові платити за них десятки тисяч гривень. Зокрема, цінними вважаються монети “1 гривня”.

Наприклад, за екземпляр зразку 1992 року власник може отримати від 12 до 37 тисяч гривень. Його головна ознака – гладенький гурт, на якому немає жодного напису.

Одна гривня зразка 1992 року може принести своєму власнику декілька десятків тисяч гривень
Одна гривня зразка 1992 року може принести своєму власнику декілька десятків тисяч гривень

Згідно із інформацією від фахівців, на монетах номіналом “1 гривня 1992 року” на гурті немає жодних написів. І все тому, що на самому початку чеканки монет були відсутні інструменти, за допомогою яких можна було його наносити.

Водночас фахівці наголошують, що плашки для створення гуртового напису зношувалися швидко і фахівці розробляли нові. Трохи згодом виготовили плашки зразка 1994 та 1995 року.

Кожна дата з обох сторін була виділена трьома крапками. Пробні гривні були закарбовані англійськими пуансонами, а також вигравіюваною датою 1992. Тобто, на гурті була зазначена дата 1994 або ж 1995 рік, а на полі монети була викарбувана зовсім інша дата – 1992 рік.

В Україні показали стару монету, яка коштує десятки тисяч гривень
В Україні показали стару монету, яка коштує десятки тисяч гривень

Нумізмати розповідають, що за 1 гривню 2001 року випуску, що належить до різновиду 1 АДг отримують до 5 тисяч гривень. Звісно ж, головна особливість цієї монети – в гладенькому відео без усіляких надписів. Ця монета вважається рідкісною та дорогою.

Тому її підробка фальшивомонетниками – зовсім не рідкість. Зокрема, вони спилюють гурти на більш дешевих монетах 1 гривня зразка 2001 року.

Тому перед покупкою варто фахівці радять перевіряти параметри копійки. В оригіналу вага становить 6.8 грамів, діаметр 26 мм. Дані з вартістю монет номіналом “1 гривня” взяті на ресурсі “Монети-Ягідки”.

Нові статті

Схожі статті

Від першого ефіру до легенди: Історія “Сніданку з 1+1” очима ведучих Сенічкіна, Барбір, Гордєєва, Шовкопляс

Теплі ранки з улюбленими ведучими: як Сніданок з 1+1 дарує настрій мільйонам українців. Сенічкін, Барбір, Гордєєв та Шовкопляс розповіли, що відбувається за кадром зйомок.

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?