Кішка-вовк-хамелеон: у Карпатах виявили абсолютно нову породу кішок з карпатським хутром – багато ФОТО

В лісах навколо Карпатських гір виявили нову породу диких кішок. Вона схожа не то на вовка, не то на кішку та має особливе хутро, яке з часом може змінювати колір.

Трансильванська порода кішок з Румунії дедалі швидше підкорює світ. Ця красуня з хутром-хамелеоном утворилась майже природним шляхом у лісах, які оточують Карпатські гори. На сьогоднішній день цю породу кішок вважають нещодавно виявленою та найприроднішою у всьому світі породою.

Слід зазначити, що Керуюча Рада Любителів котів визнала цю породу диких кішок лише частково. Зараз вона знаходиться на розгляді у Всесвітній федерації кішок. В організації, яка займається реєстрацією породистих кішок у Великий Британії, розповіли про те, що нову породу остаточно визнають через 2 роки. Саме в цей період очікують народження четвертого покоління кошенят.

Трансильванські кішки мають особливе забарвлення хутра. Воно дуже схоже на вовче і тому пухнастих представниць цієї породи часто порівнюють із лісовими вовками. Взагалі-то шерсть в цих кішок – сірого кольору. Її ще називають карпатським хутром. Цікаво, що відразу після народження шерсть в трансильванских кошенят — близька до білої.

Протягом першого року хутро швидко темнішає. Вже в рік у кішки світлими залишаються кінчики лап, носа та вух. Також колір шерсті в цих кішок залежить від пори року. Влітку хутро стає світлішим, а взимку – темнішає.

В Карпатах показали абсолютно нову породу кішок з карпатським хутром
В Карпатах показали абсолютно нову породу кішок з карпатським хутром

В порівнянні із сіамськими кішками в трансвильванської породи колір кінцівок більш світлий. Хутро ж в них описують як суміш чорного та білого. В ньому переважають світлі та темні пасма різного ступеня забарвленості.

Дослідники також виявили той факт, що в трансильванских кішок – абсолютно унікальний темперамент. Вони неймовірні, іноді можуть бути агресивними та майже ніколи не випускають своїх пазурів. Про це, зокрема, зазначає експерт в галузі генетики кішок Олександру Еліан.

Також фахівець зазначив, що кішки цієї породи мають надзвичайно міцне здоровʼя та чудову генетику.

Слід зазначити і те, що основними заводчиками породи на чолі із суддєю WCF Беверлі Еліан мешкають в Швейцарії, Угорщині та Румунії. У Великобританії їх розведенням займаються подружжя Стюарта та Аманди Брасс.

Трансильванська кішка завелась в карпатських лісах
Трансильванська кішка завелась в карпатських лісах

Трансильванська порода кішок стала неймовірно популярною в Європі. Там її називають вовком-кішкою (“wolfcat”). Наразі в Інтернеті існують навіть окремі групи, що їй присвячені. Власники та завідники цих тварин вже кілька років публікують світлини своїх улюбленців. Проте широку популярність трансильванська кішка здобула лише зараз.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.