Чому на вулиці ви бачите лише дорослих голубів, а пташенят не бачите ніколи: 2 неочікувані причини

Зазвичай на вулиці ми можемо побачити багато різних пташок - найчастіше це голуби, але дорослі. Чому не видно маленьких пташенят і де вони перебувають в цей момент?

Багато дорослих не можуть навіть пригадати, чи бачили вони пташенят голубів, які, з’являючись з яєць, завжди є маленькими. Матері-голубки тримають їх у безпечному місці до певного часу. На відміну від ворон та сорок, голуби не в’ють гнізда на деревах – це пов’язано з їхньою давньою історією, адже вони походять з країн Середземномор’я.

Їхні предки вибирали для гніздування ущелини скель та інші природні укриття, щоб захистити пташенят від небезпеки. Голуби є моногамними, створюючи пару на все життя та разом виховуючи потомство. До досягнення певного віку голуби не виводять своїх малят у місто, а вчать їх необхідним навичкам.

Експерти розповіли, чому на вулиці можна побачити лише дорослих голубів
Експерти розповіли, чому на вулиці можна побачити лише дорослих голубів

У міських умовах, де природних укриттів обмаль, ці птахи знаходять затишні місця для гніздування. Вони вибирають горища, простір під дахами, а також покинуті будинки або ділянки під мостами, оскільки там відносно тихо і безлюдно.

Годування пташенят відбувається за допомогою особливого голубиного молока. Цей молочний секрет формується в зобі або стравоході самки, яка передає його малюкам через дзьоб. Цей метод годування є характерним не лише для голубів, але й для пінгвінів, фламінго та кількох інших видів птахів. Пізніше, коли пташенята підростають, вони починають вживати тверду їжу, яку їхня мати приносить з полювання, попередньо зберігаючи зернятка в зобі.

Експерти розповіли, чому на вулиці можна побачити лише дорослих голубів
Експерти розповіли, чому на вулиці можна побачити лише дорослих голубів

Зовнішній вигляд молодих голубів не так вражає, як у дорослих птахів, і іноді вони вилітають на волю раніше, ніж варто. У зграї інших птахів їх можна розпізнати, якщо уважно придивитися. У них великі голови, непропорційні тілу, темні коричневі очі, а також вони виглядають менш вгодованими та великими в порівнянні з дорослими голубами.

Нові статті

Схожі статті

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.