Історія успіху блогерки баби Маші, яка у свої 74 назбирала 140 тисяч підписників замість огірків

Марія Думал відома в соціальних мережах як баба Маша. В свої 74 роки ця жінка навчилася знімати відео, які збирають мільйони переглядів. Як вона прийшла до успіху і назбирала 140 тисяч підписників?

Блогерка-мільйонниця баба Маша встигла за 55 років трудового стажу змінити десятки різних фахів. Але вона й гадки не мала, що вийшовши на пенсію – стане відомою на всю країну блогеркою, буде рекламувати косметику та ресторанну їжу.

В розмові із журналістами баба Маша розповіла, що до блогерства і соціальних мереж її долучила онучка Владислава. Але до цього жінка встигла відпрацювати 55 років за різними фахами та бралася за будь-яку роботу. Якщо чогось не вміла – то не лінувалася вчитися.

Цікаво, що відразу після школи пані Марія мріяла вивчитись на електрика. Але батьки відмовили. Тому їй довелось освоїти навички будівництва. Ця праця була доволі важкою у фізичному плані. Згодом її довелося змінити.

Марія Думал довго працювала продавцем в кооперативі, а згодом змогла дорости до завідувачки магазину. Там вона пропрацювала 8 років, а далі жінці запропонували перейти у сільськогосподарський кооператив.

Жінка наважилась на зміни та у місті Суми вивчилась на бухгалтера. Одночасно з цим продовжувала працювати в магазині. Більшість часу в неї віднімала секретарська робота. Додатково вона нараховувала заробітну плату для однієї з бригад.

Блогерка баба Маша збирає мільйони переглядів в соцмережах
Блогерка баба Маша збирає мільйони переглядів в соцмережах

В 1980 році у пані Марії зʼявилася нова мрія. Вона забажала бути мотоциклістом та шофером. Відкладати її втілення в життя надовго не стала. Вона зізналася, що саме швидкість та маневреність допомагали їй встигати все: і на роботу ходити, і дітям з онуками час приділяти, і по господарству поратися. На той час вона встигала спати лише по 2 години на добу.

Ще декілька років тому пані Марія й уявити собі не могла, що буде зіркою соціальних мереж. Коли вийшла на пенсію – стала займатись домашнім господарством. Але згодом, після смерті чоловіка – в жінки зʼявилось нове хобі. І все – завдяки онучці Владі. Спочатку дівчинка почала тишком-нишком знімати бабусю та викладала відео в TikTok.

Певний час бабуся Марія навіть не здогадувалась про те, що її бачать багато людей. Коли дізналася – її опанував сором та здивування. Тим паче, що її могли побачити односельчани та сусіди. Але мільйонні перегляди, відгуки і коментарі людей додали їй впевненості в собі. І припиняти цю діяльність в Інтернеті вже не хотілося.

Онучата придбали бабці планшет та смартфон, підключили Інтернет. Потім навчили її користуватись цією технікою. Літня жінка почала багато чого конспектувати та записувати – як це вона звикла робити на роботі.

Блогерка баба Маша збирає мільйони переглядів в соціальних мережах
Блогерка баба Маша збирає мільйони переглядів в соціальних мережах

Потім виникла необхідність відповідати на коментарі фанатів, а інколи – і хейтерів. В її мікроблозі TikTok люди можуть бачити бабусю “без купюр” – в домашньому халатику, без макіяжу і не причесану.

Зараз пані Марія вигадує нові ідеї для відео разом з онучкою Владою. Всі теми беруть з реального життя або із власного досвіду.

Нові статті

Схожі статті

Відмовляються пасти овець без Інтернету: в Туреччині не можуть знайти пастухів на зарплату в 2000 доларів

В Туреччині власники овець не можуть знайти пастухів, хоч і пропонують гідну заробітну плату. Така ситуація склалася тому, що претенденти на вакансію хочуть… мати безкоштовний доступ до Інтернету.

Жила скромно, але мала нерухомість на Печерських пагорбах у Києві: кому відійде спадщина Ніни Матвієнко

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян все своє спільне життя прожили разом у будинку Ніни Митрофанівни, але чи належить цей маєток зараз їм? Подробиці.

Чому важливо розмовляти з тваринами: поскаржитися коту чи собаці на життя – зв’язок, який ми не усвідомлюємо

Наявність домашніх пухнастиків в оселі завжди сприяє покращенню емоційного стану. Чому так важливо розмовляти з тваринками і розповідати котику чи собачці про власне життя? Розповідаємо детальніше.

А ви бачили, як виглядає перша дружина Олега Винника? Рідкісні кадри пари знайшов “Один факт” (ФОТО)

Здавалося б, що Олег Винник холостяк, якого обожнюють мільйони жінок, але насправді співак давно вже одружений та навіть має сина - як же виглядає його супутниця по життю?