Чому важливо розмовляти з тваринами: поскаржитися коту чи собаці на життя – зв’язок, який ми не усвідомлюємо

Наявність домашніх пухнастиків в оселі завжди сприяє покращенню емоційного стану. Чому так важливо розмовляти з тваринками і розповідати котику чи собачці про власне життя? Розповідаємо детальніше.

Нове дослідження американських експертів свідчать про те, що приблизно 40% американців висловлюють підтримку створення в Америці державної програми по розширенню взаємодії людей із тваринами. До речі, результати дослідження були представлені на Саміті з питань соціальної ізоляції та домашніх тварин.

Дослідники зазначили, що самотність являє собою таку ж саму небезпеку, як і куріння 15 сигарет на день. Саме тому вона становить серйозну проблему для суспільства. І вирішити її допомагають домашні улюбленці.

Психологи розповіли, чому важливо розмовляти з домашніми тваринами
Психологи розповіли, чому важливо розмовляти з домашніми тваринами

Ненсі Джі, що працює менеджером з досліджень взаємодії між людиною та твариною в Уолтемському центрі харчування домашніх тварин наголошує на тому, що розмови зі своїм домашнім улюбленцем (котиком чи собачкою) – звичайна поведінка для будь-якої людини.
Самотні люди зазвичай потребують значущих персон для формування прихильності.

Домашні улюбленці цілком цю потребу задовольняють. З ними можна не турбуватись про конфіденційність або будь-яке засудження. Улюбленець сприймає інформацію такою, як вона є.

Психологи розповіли, чому важливо розмовляти з домашніми тваринами
Психологи розповіли, чому важливо розмовляти з домашніми тваринами

Якщо більш детально розібрати результати дослідження, то можна дізнатися, що кожен 4-й власник завів домашнього улюбленця заради зміцнення власного психічного здоровʼя.
Приблизно 54% респондентів зазначили, що домашня кішка або собачка допомагають їм налагодити спілкування з іншими людьми. До того ж домашні тваринки допомагають своїм господарям відчувати себе менш соромʼязливими.

Отже, щоденний контакт із домашніми улюбленцями здатний поліпшити настрій та емоційне благополуччя. Пухнастики викликають сміх та радість, допомагають долати стрес та поліпшити самопочуття. До того ж, домашні улюбленці – це найкращі слухачі, які готові завжди слухати своїх господарів та співпереживати їм.

Нові статті

Схожі статті

Відмовляються пасти овець без Інтернету: в Туреччині не можуть знайти пастухів на зарплату в 2000 доларів

В Туреччині власники овець не можуть знайти пастухів, хоч і пропонують гідну заробітну плату. Така ситуація склалася тому, що претенденти на вакансію хочуть… мати безкоштовний доступ до Інтернету.

Жила скромно, але мала нерухомість на Печерських пагорбах у Києві: кому відійде спадщина Ніни Матвієнко

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян все своє спільне життя прожили разом у будинку Ніни Митрофанівни, але чи належить цей маєток зараз їм? Подробиці.

А ви бачили, як виглядає перша дружина Олега Винника? Рідкісні кадри пари знайшов “Один факт” (ФОТО)

Здавалося б, що Олег Винник холостяк, якого обожнюють мільйони жінок, але насправді співак давно вже одружений та навіть має сина - як же виглядає його супутниця по життю?

“Доведеться завершити музичну кар’єру” – Тарас Тополя вперше заявив про свої політичні амбіції

Тарас Тополя популярний співак не лише в Україні, але чи планує він продовжувати й надалі свою музичну творчість? Шоумен заявив про зміну напрямку.