“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Нове дослідження вчених дозволило зʼясувати цікавий факт про домашніх собачок. Фахівці виявили, що із пухнастими улюбленцями потрібно спілкуватись певним тоном. Тоді існує велика імовірність того, що вони вас зрозуміють.

Команда вчених із Женевського університету провела унікальне дослідження, завдяки якому вдалося розкрити особливості сприйняття людської мови собаками. Результати цього дослідження вже були оприлюднені для широкого загалу.

Вчені розповіли, як правильно розмовляти із собакою, щоб він вас розумів
Вчені розповіли, як правильно розмовляти із собакою, щоб він вас розумів

Отже, вчені провели експеримент. В ньому фахівці проаналізували мовлення 27 різних людей, які розмовляли пʼятьма різними мовами. Фахівці дослідили, як ці люди спілкуються один з одним та із домашніми улюбленцями.

В якості основного методу дослідження обрали електроенцефалографію. Завдяки їй зʼявилася можливість дослідити активність головного мозку в людини та собаки. А також – їх реакцію на звуки.

Вчені зʼясували, що в людей темп мовлення дещо більший, аніж у собачок. Зокрема, за одну секунду людина здатна вимовити 4 склади, а ось собака — вокалізує за такий самий проміжок часу лише 2 склади.

Таке відкриття вчених є яскравою демонстрацією відмінностей в комунікації між двома видами.

Вчені розповіли, як правильно розмовляти із собакою, щоб він вас розумів
Вчені розповіли, як правильно розмовляти із собакою, щоб він вас розумів

Отже, за словами авторів дослідження – якщо людина під час спілкування із домашнім песиком трохи уповільнить темп розмови, то улюбленець набагато краще зрозуміє, що саме від нього хочуть.

До речі, “Один Факт” нещодавно писав, чому важливо спілкуватись і розмовляти із своїми домашніми улюбленцями. На думку психологів, спілкування з домашніми тваринками допомагає вирівняти емоційний стан, покращити самопочуття і зміцнити нервову систему.

Фахівці вважають нормальним, якщо господар розмовляє зі своїм песиком вдома або під час прогулянки.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.