Астероїд діаметром 719 футів мчить у напрямку Землі: який план щодо нього мають дослідники NASA?

Дослідники міжнародної космічної агенції NASA очікують, що сьогодні до атмосфери Землі наблизиться велетенський астероїд. Його розмір – приблизно як футбольний стадіон.

Черговий велетенський астероїд вже мчить до атмосфери Землі. Співробітники NASA вже за ним спостерігають та заспокоюють землян: безпосередньої загрози нашій планеті він не несе.

Водночас спостереження за цим космічним тілом дозволить дослідникам аерокосмічної компанії зібрати важливу інформацію для своїх майбутніх досліджень. Завдяки отриманим данним в подальшому можна буде більш якісно підготуватись до імовірних загроз, що йдуть із космосу.

Слід зазначити, що зараз NASA досліджує 20 тисяч астероїдів – щоб у випадку загрози з космосу бути в курсі будь-яких імовірних небезпек для Землі. Наприклад, в 2021 році потенційну небезпеку для нашої планети представляв астероїд RV-50. Він та ще 4 інших космічних тіла підійшли занадто близько до земної атмосфери – на 7.5 мільйонів кілометрів.

До Землі летить астероїд розміром зі стадіон
До Землі летить астероїд розміром зі стадіон

Наразі NASA ретельно спостерігає за багатьма космічними обʼєктами, які можуть представляти загрозу для нашої планети. В роботі співробітники агенції використовують сучасні інструменти – телескопи та інноваційні технології. Інфрачервоні телескопи допомагають вченим визначати швидкість руху астероїдів, а за допомогою гідролокаторів є змога дізнатись про розмір космічного тіла та деякі інші характеристики.

В NASA розповіли, що на випадок падіння астероїда на Землю в них є чіткий план дій. Якщо якесь із космічних тіл становитиме загрозу для планети – то будуть запущені спеціальні космічні місії. Вони допоможуть або знищити обʼєкт, або відхилити його подалі від Землі.

До Землі летить астероїд розміром зі стадіон
До Землі летить астероїд розміром зі стадіон

В особливо екстремальних випадках вчені навіть можуть використати ядерну зброю. Однак в найближчому майбутньому такі сценарії малоймовірні.

Нові статті

Схожі статті

Рецепт ідеального маринаду для скумбрії: додайте це в кипʼяток і малосольна рибка вийде найсмачнішою

Маринована малосольна скумбрія стане чудовою закускою на повсякдень або до свят. Щоб замаринувати її смачно всього лише за добу – скористайтесь ось цим рецептом.

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.