ТОП-5 природних явищ України, які ніде більше не побачите: рожеве озеро, каньйон на 4 області на ще 3

Україна багата не тільки своєю історією та культурою. На території країни розташовані унікальні природні явища, про які ви можете більш детально прочитати в матеріалі "Одного Факту".

Унікальні природні явища України – це саме те, що потрібно побачити. Серед них є 5 найбільш привабливих, повз які точно не може пройти жоден поціновувач справжньої природної краси.

Рожеве озеро Сиваш

Сиваш – озеро рожевого кольору, яке розташоване в південній частині України. Відтінок унікальної солоної водойми обумовлений наявністю мікроорганізмів, які мешкають в цьому озері. Це – галофільні водорості, які під час своєї життєдіяльності виділяють у воду особливі пігменти.

Рожеве озеро Сиваш
Рожеве озеро Сиваш

В рожевому Сиваші достатньо високий рівень солоності. Завдяки цьому під час купання в ньому виникає гарний ефект плавучості.

Олешківські піски

Олешківські піски — незвичайне природне явище, яке раніше можна було побачити в Херсонській області. Ця пустеля є найбільшою в Європі. Вона займає площу у 160 тисяч гектарів і вкрита справжніми барханами, які сягають 5 метрів заввишки.

Оазіси в Олешківських пісках
Оазіси в Олешківських пісках

В літню пору року температура піску підіймається до +70 градусів. Місцевий клімат сприяє формуванню оазисів, посеред яких ростуть унікальні види рослин. Піщані пустелі тут розташовані по сусідству із озерами та густими лісами.

Українські пейзажі: Олешківські піски
Українські пейзажі: Олешківські піски

Після 24 лютого 2022 року Олешківські піски опинились в зоні екологічного лиха.

Основними його чинниками стали мінування територій під час війни, підтоплення та затоплення в результаті руйнування Каховської греблі.

Дністровський каньйон

Дністровський каньйон – особливий куточок української землі. Він розташований на кордоні 4-х українських областей, а саме: Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької. Тут розташувались скелі висотою до 250 м, а також мальовничі пейзажі з річкою Дністер.

Особливість Дністровського каньйону – в його мікрокліматі. Саме тут можна побачити рідкісних для українських широт тварин та рослини.

Дністровський каньйон – одне з найкрасивіших місць України. Сюди приїжджають поціновувачі активного відпочинку, сплавів на байдарках і піших походів.

Камʼяне село

Пейзажі урочища Камʼяне село
Пейзажі урочища Камʼяне село

Ще одне дивовижне місце розташоване на території Житомирської області. Заповідник або камʼяне село — особлива місцевість, на якій розташовані величезні валуни. Вони за своїм розміром – як велетенський будинок і хаотично розкидані посеред густого лісу.

Пейзажі урочища Камʼяне село
Пейзажі урочища Камʼяне село

Дослідники кажуть, що валуни залишились після танення льодовика. Камʼяне село полюбляють відвідувати любителі езотерики та астрології. Вони вірять в те, що тут панує особлива енергетика.

Базальтові стовпи на Рівненщині

Неподалік від села Базальтове, що розташоване на Рівненщині – знаходяться базальтові стовпи. Вони являють собою унікальне природне явище у вигляді шестикутних колон, утворених мільйони років тому із застиглої лави.

Базальтові стовпи Рівненщини
Базальтові стовпи Рівненщини

Стовпи мають ідеальну геометричну форму. Здалеку може здатись навіть, що їх виліпила людська рука. На Рівненщині такі базальтові стовпи можна побачити у великій кількості.

Саме вони роблять місцевість унікальною та цікавою для туристів.

Нові статті

Схожі статті

Зимовий рецепт квашеної капусти з невеличким секретом: зробіть ось це і вона буде хрумтіти навіть через рік

Цей рецепт квашеної капусти перевірений роками. Вона виходить хрусткою і чудово смакуватиме з гарнірами взимку або як самостійна закуска. Спробуйте і ви приготувати її вдома!

“Саме такі дівчата”: лисий друг Тіни Кароль розсекретив справжні почуття до Ксенії Мішиної та Лесі Нікітюк

Слава Дьомін – відомий блогер, в якого є власний проєкт на Youtube. Він розсекретив інформацію про те, чи насправді мав роман із Лесею Нікітюк та що його повʼязує з Ксенією Мішиною.

“Купив квартиру”: старша донька Олі Полякової розсекретила роботу свого хлопця, з яким вона разом 8 місяців

Старша донька співачки Олі Полякової розсекретила професію свого хлопця. Виявляється бойфренд, з яким дівчина зустрічається 8 місяців – доволі заможний. В нього вже є власна нерухомість.

Пенсія без стажу: скільки в Україні платять пенсіонерам, які ніколи не працювали – крапля в морі, а не гроші

Відсутність роботи протягом життя – це зовсім не привід залишатись без пенсії. Під старість українці без стажу можуть розраховувати на отримання соціальної пенсії. Розповідаємо, який в неї розмір.