Символ жаби на етикетках з бананами та інших продуктів: що значить цікава емблема і навіщо її клеять?

Ця наклейка зустрічається доволі часто – особливо на бананах та упаковках із кавою. Розповідаємо, що значить цей символ, навіщо клеять емблему на продукти і чи безпечні вони взагалі.

Напевно, багатьом українським покупцям вдавалося побачити на пакуванні чаю, шоколаду, чаю та бананах незвичну емблему із зеленою жабкою. Цей логотип супроводжується написом «Certified Rainforest Alliance». Що ж насправді значить символіка і чи варто перейматись про якість товару, який позначено такою етикеткою? Більше подробиць читайте в матеріалі “Одного Факту”.

Символ зеленої жабки на пакуванні з продуктами та плодах бананів значить, що під час виготовлення товару не було нанесено жодної шкоди навколишньому середовищу, флорі та фауні.

Ось навіщо на продукти харчування клеять емблему жаби: пояснення експертів
Ось навіщо на продукти харчування клеять емблему жаби: пояснення експертів

“Rainforest Alliance” — це відомий міжнародний екологічний Альянс, який несе в собі певну місію. Вона полягає у тому, щоб зберегти дикі рослини та тварин, забезпечити надійну охорону водоймищам та ґрунту.

Позначка «Certified Rainforest Alliance» – це знак того, що всередині упаковки або коробки знаходиться екологічно чистий продукт. Він був виготовлений на плантаціях, які контролює це Альянс.

Символ зеленої жабки на етикетці також був обраний не просто так. Він несе в собі особливе значення і є індикатором здоровʼя екосистеми. Адже якщо земноводні у вигляді жаб починають зникати зі звичних місць перебування – то це стає сигналом, що природний баланс місцевості порушений.

Сертифікат Rainforest Alliance та його значення

Навіщо на банани клеять емблему жаби: пояснення
Навіщо на банани клеять емблему жаби: пояснення

Продукти харчування, що позначені символом зеленого жабенятка — повністю відповідають наступним суворим критеріям:

  • екологічна стійкість (виробництво продуктів не наносить шкоди навколишньому середовищу, зводить до мінімуму застосування хімічних засобів, не виснажує природні ресурси);
  • ефективність для економіки (при виготовленні продуктів з такою емблемою використовують методи, які сприяють довгостроковій стабільності бізнесу);
  • соціальна справедливість (працівники, які задіяні на виробництві продуктів – отримують гідну заробітну плату, мають безпечні умови праці).

Тож, насправді у емблемі жабки на бананах та інших продуктах харчування – нічого страшного немає. Наклейка означає, що продукція повністю відповідає міжнародним стандартам.

Таку символіку часто можна побачити на пакуванні чаю, кави, бананів та какао.

Нові статті

Схожі статті

“Розтаяла, немов Снігуронька”: 32-річна Заріцька приголомшила результатами схуднення – 30 кг як не бувало!

Солістка українського гурту "KAZKA" Олександра Заріцька показала результат феноменального схуднення. На нових світлинах з відпочинку помітно, що співачка поменшала принаймні на кілька розмірів.

Україна переходить на зимовий час: в неділю 27 жовтня стрілки годинників рушать назад – восстаннє чи ні?

В ніч на неділю, 27 жовтня – Україна перейде на зимовий час. Стрілки годинників рушать на одну годину назад. Цей перехід мав би стати останнім, але законопроєкт щодо цього не підписаний президентом.

Катерина Осадча зізналася, що вперше за 7 років залишилася одна вдома в тиші: “Я просто сама”

Багатодітна мама Катерина Осадча у соцмережах поділилась неочікуваним розумінням. Вперше за довгий час вона залишилася вдома наодинці сама із собою і розповіла, які емоції відчуває.

Синоптики пообіцяли українцям аномально теплий листопад: температура повітря сягатиме +22 градуси

В останні дні жовтня і на початку листопада 2024 року синоптики обіцяють українцям надзвичайно теплу погоду. Повітря в деяких регіонах прогріється до + 26 градусів. Розповідаємо, кому пощастить.