До 34 тисяч гривень: в Україні можуть ввести нові штрафи для водіїв. Що зміниться в ПДР і коли?

Водіям хочуть дещо прикрутити гайки. Народні обранці розглядають новий законопроєкт, згідно з яким штрафи різко підскочать. Декому з порушників доведеться викласти до 34 тис. грн.

Які норми планують закласти народні депутати в нове законодавство, розповів заступник голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко. Нововведення стосуються різних видів порушень Правил дорожнього руху.

Штрафні бали

За кожне порушення на дорозі водію нараховуватимуться певні бали. Тож подібна норма покликана змусити учасників дорожнього руху не припускатися помилок в дорозі. Звісно, якщо людина їздить за місто 1-2 рази на тиждень, її рівень не можна порівнювати з роботою таксиста, що весь день курсує вулицями міста, а значить, має більше шансів втрапити в пригоду.

Нововведення щодо штрафів за порушення ПДР

Та нардеп пообіцяв, що це питання буде врегульовано запровадженням ліміту порушень. Знавці тут же визнали, що у такому разі зростає рівень корупційних ризиків із боку стражів дороги.

Перевищення швидкості

Обранці з народу пропонують змістити норму перевищення швидкості з 20 км до 50 км. Хто порушуватиме настільки кардинально, матиме штраф у сумі 1700 грн. Подібне послаблення пан Володимир пояснив, що є вузенькі вулички з подібними обмеженнями швидкості, а є широкі проспекти з відбійниками та без пішохідних переходів.

От у таких місцях і має існувати люфт у 50 км. Коментарі досвідчених водіїв свідчать, що ті, які люблять швидкість, тепер ніколи не будуть оштрафовані й безперешкодно давитимуть людей.

Гучні вихлопи

Нововведення щодо штрафів за порушення ПДР

Щоб не лякати людей під час ведення бойових дій, депутати мають намір штрафувати водіїв за перевищення рівня шуму в 17 тис.грн і 34 тис.грн за повторне порушення. Водія також можуть позбавити прав на 3 чи навіть 6 місяців.

Забороняється дрифт

Подібні розваги мають бути під забороною. За перше порушення цієї норми водія оштрафують на 8500 грн. При повторному – вже на 17 тисяч.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?