“Назвали Вікторія”: Рятувальники Одещини допомогли новонародженій дівчинці та її мамі під час заметілі

Метелиця не стала перешкодою для нового життя. Зворушлива історія про те, як рятувальники ДСНС допомогли мамі з новонародженим немовлям дістатись пологового будинку

Віхола, що вирувала минулої неділі на Одещині та в деяких інших регіонах України — значно ускладнила рух транспортних засобів та спричинила справжній колапс. Продертися крізь снігові намети не деяких ділянках автошляхів не могли навіть автівки пожежних і рятувальних служб. Тому наступна історія, що сталася в селищі Сергіївка на Одещині, перетворилась на справжнє диво.

Там автомобіль швидкої медичної допомоги не зміг самотужки доїхати на виклик до вагітної, в якої почалися пологи. Рятувальники селища разом із співробітниками поліції супроводили медичних працівників до будинку жінки.

Маленька Вікторія на руках у співробітника ДСНС / Фото: ДСНС України, Facebook
Маленька Вікторія на руках у співробітника ДСНС / Фото: ДСНС України, Facebook

Медикам довелось зустрічати нове життя вдома, а вже після народження дівчинки постало питання — як їх з матусею доправляти до пологового будинку? Шляхи були перекриті товстими сніговими наметами, хурделиця не вщухала, а крізь величезні затори не могли продовжувати свій рух навіть пожежно-рятувальні автомобілі.

Рятівники прийняли рішення доставити щасливу матусю з немовлям до Пункту незламності, що розташований в пожежній частині селища Сергіївка. Там жінка з новонародженою донечкою перечекала пік снігової негоди, а потім співробітники ДСНС допомогли їй дістатись пологового будинку.

Назвали новонароджену дівчинку Вікторією і свою першу перемогу — над метелицею, вона вже здобула.

Рятувальники і поліцейські України вкотре продемонстрували приклад злагодженої роботи в надзвичайних умовах. Попри негоду вони змогли організувати процес допомоги породіллі на високому рівні.

Нагадаємо, що найближчим часом синоптики прогнозують чергове погіршення погодних умов. На дорогах очікується ожеледиця, а в середу, 29 листопада – по всій країні пройдуть мокрий сніг та дощ.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?