Бурий ведмідь Балу із зоокутка у Хмельницькому знайшов собі нову оселю завдяки екологам: щасливі фото

6-річний бурий ведмедик Балу тепер буде мешкати в національному парку "Синевір". Екологи визволили його із зоокутку у Хмельницькому, де тварина жила в неприпустимих умовах.

Клишоногий ведмедик Балу був визволений з зоопарку завдяки небайдужим громадськім діячам, а за фактом жорстокого поводження з ним правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Ведмідь Балу тепер живе в національному парку Синевир
Ведмідь Балу тепер живе в національному парку Синевир

Рішення про перенаправлення тварини до нового помешкання у національному природному парку “Синевір” було прийняте ще на початку листопада. Екологи вирішили відправили Балу до спеціального реабілітаційного центру для бурих ведмедів на Закарпатті. Щоб забезпечити безпечне перевезення — тварині ввели снодійне.

Після прибуття до нової домівки ведмідь, згідно з правилами прийому нових мешканців, був відправлений на карантин. Співробітники центру реабілітації в “Синевирі” провели загальний огляд клишоногого, а потім – відправили його на певний час до карантинного вольєру.

Спеціалісти центру реабілітації бурих ведмедів зазначають, що для нового мешканця будуть створені всі умови. Балу буде жити разом з іншими бурими ведмедиками посеред дикої природи, на ділянці лісу площею 12 гектарів. Зараз ведмідь ще доволі молодий. Йому виповнилося 6 років, тому на території національного парку він зможе прожити ще понад 30 років. Окрім продуктів зі стандартного меню ведмідь буде ласувати ожиною та малиною, кущі яких висаджені на території національного заповіднику в реабілітаційному центрі.

За словами Ярослава Бундзяка, що займає посаду директора в реабілітаційному центрі для бурих ведмедів — новий мешканець буде жити в напіввільних умовах, посеред лісу, на свіжому повітрі.

 

Чиста водойма та натуральні листвяні корми посприяють покращенню загального самопочуття тварини. Для Балу буде розроблений індивідуальний раціон харчування, а в меню обов’язково додадуть овес, хліб, моркву, яблука та інші смаколики.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?